Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ρεκόρ στην πίστα της Indianapolis η Ferrari SF90 Stradale

21/7/2021

Με χρόνο 1 λεπτό και 29.625 δευτερόλεπτα η Ferrari SF90 Stradale είναι το αυτοκίνητο που έχει διανύσει γρηγορότερα από κάθε άλλο αυτοκίνητο παραγωγής την πίστα της Indianapolis!

Την «στάμπα» της άφησε η Ferrari στην πιο διάσημη πίστα αγώνων των ΗΠΑ, αυτή της Indianapolis, καθώς η ιταλική μάρκα μέσω μίας SF90 Stradale διήνυσε γρηγορότερα από κάθε άλλο αυτοκίνητο παραγωγής έναν γύρο!

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Η πιο ισχυρή Ferrari που έχει την άδεια να κυκλοφορήσει στους δρόμους, βρέθηκε στην ιστορική πίστα της Indianapolis στις ΗΠΑ και έθεσε ένα νέο χρόνο-ρεκόρ για την κατηγορία οχημάτων παραγωγής. Το Plug-In υβριδικό supercar κατάφερε να καλύψει τη διαδρομή μήκους 3,925 χιλιομέτρων σε μόλις 1 λεπτό και 29.625 δευτερόλεπτα, επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα 280,9 χλμ./ώρα.
 
Το ρεκόρ καταχωρήθηκε στις 15 Ιουλίου κατά τη διάρκεια των Ferrari Racing Days μέσω της έκδοσης Assetto Fiorano της Ferrari SF90 Stradale. H Ferrari SF90 Stradale Assetto Fiorano διαθέτει κάποιες αναβαθμίσεις εμπνευσμένες από τους αγώνες ταχύτητας, συμπεριλαμβανομένων μερικών εξωτερικών εξαρτημάτων κατασκευασμένων από ανθρακονήματα, διαφορετικό σύστημα εξάτμισης κ.α.Το αυτοκίνητο που έσπασε το ρεκόρ ήταν εξοπλισμένο με τα προαιρετικά ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup2R, καθώς και με μία αεροτομή από ανθρακονήματα που προσφέρει 390 κιλά κάθετης δύμαμης επιπλέον στα 250 χλμ./ώρα. Κρατήστε επίσης πως η έκδοση Assetto Fiorano κατεβάζει το βάρος της τυπικής SF90 Stradale κατά 30 κιλά.   

Δείτε το onboard βίντεο με τον γύρο ρεκόρ της Ferrari SF90 Stradale Assetto Fiorano
 

Πηγή: autotriti.gr

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε