Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Renault: Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για την ηλεκτροκίνηση

Renault: Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για την ηλεκτροκίνηση

Διαβάστηκε από 4131 αναγνώστες - 12/5/2022

Η «κεφαλή» της Renault προχώρησε σε βαρύγδουπες δηλώσεις, αναφέροντας πως η απότομη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στην κοινωνία.

Renault : Automotivo Renault & Dacia με LPG, η απάντηση στην ακρίβεια των καυσίμων.

Δηλώσεις που δεν περνούν απαρατήρητες

Με την απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης που έχει θέσει η Ε.Ε. με χρονικό ορίζοντα το 2035, ενώ από εκεί και στο εξής θα υπάρχουν μόνο ηλεκτρικά. Παρόλο που σχεδόν κάθε εταιρεία στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει ανακοινώσει το πλάνο εξηλεκτρισμού που θα ακολουθήσουν, αρκετοί ειδικοί του θεωρούν πως η συγκεκριμένη στρατηγική είναι αρκετά επιθετική. 

Δεν είναι σωστό να επικεντρωθούν όλες οι επενδύσεις αποκλειστικά στα ηλεκτρικά

Ύστερα από τη δήλωση της VW ότι οι κατασκευαστές δεν είναι έτοιμοι για την ηλεκτρική μετάβαση, η Renault είναι η πιο πρόσφατη εταιρεία που φαίνεται να ενστερνίζεται την ίδια άποψη, με το «αφεντικό» της Luca de Meo, να υποστηρίζει πως η απότομη στροφή στην ηλεκτροκίνηση πιθανόν να επιφέρει περισσότερα προβλήματα στο περιβάλλον αλλά και στην κοινωνία. Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής Future of the Car των Financial Times, ο de Meo δήλωσε πως η απότομη αλλαγή στην ηλεκτροκίνηση, πιθανότατα να μην είναι η λύση για να σωθεί ο πλανήτης. Σχολιάζοντας περαιτέρω την άποψή του, εξήγησε πως η διάθεση των τεράστιων επενδύσεων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θα περιορίσουν ακόμα περισσότερο την εξέλιξη των θερμικών κινητήρων, οι οποίοι μέχρι να επικρατήσουν πλήρως τα ηλεκτρικά, μπορούν να γίνουν λιγότερο ρυπογόνοι.

Οι κινητήρες καύσεις έχουν ακόμα πολλά να προσφέρουν

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Το πρώτο πράγμα που θέλω να πω, είναι ότι η Renault είναι προφανώς πολύ αφοσιωμένη στα ηλεκτρικά. Ξεκινήσαμε πολύ νωρίς και πιστεύουμε ότι η ηλεκτροκίνηση και το υδρογόνο μπορεί να είναι μια καλή λύση. Αλλά αν κοιτάξετε τα δεδομένα, είναι προφανές ότι οι πωλήσεις κινητήρων εσωτερικής καύσης - συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών - δεν έχουν φτάσει ακόμη στο αποκορύφωμά τους. Υπάρχουν προκλήσεις, σε κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές προοπτικές που πρέπει να ληφθούν υπόψη».


Βαρύγδουπες δηλώσεις που «κρούουν τον κώδωνα»!
Το «αφεντικό» της Renault υποστηρίζει πως είναι λάθος να πέσουν όλες οι επενδύσεις στα ηλεκτρικά.
Οι θερμικοί κινητήρες έχουν ακόμα πολλά να προσφέρουν στην εξέλιξή τους.
Περισσότερα προβλήματα θα φέρει η απότομη μετάβαση στα ηλεκτρικά.
Μήπως ο Luca de Meo τα λέει ωραία και σωστά;

Renault : Automotivo Renault & Dacia με LPG, η απάντηση στην ακρίβεια των καυσίμων.