Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Renault Megane Electric: Ηχομόνωση με πατέντα
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Renault Megane Electric: Ηχομόνωση με πατέντα

12/8/2022

Εδώ και σχεδόν 125 χρόνια, η Renault εισάγει συνεχώς καινοτόμες ιδέες. Οι εφευρέσεις της έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα. Τώρα πρωτοπορεί ξανά με το «Smart cocoon», μια νέα ηχομόνωση με πιστοποίηση ευρεσιτεχνίας.

Renault Megane E-TECH Electric: Το Coccon τώρα και στο αυτοκίνητο

Το νέο Megane E-TECH Electric – το πρώτο μοντέλο της εποχής Nouvelle Vague της Renault – συνεχίζει την παράδοση που έχει η γαλλική εταιρεία στις καινοτομίες. Περισσότερες από 300 πατέντες έχουν κατατεθεί για τη σχεδίαση του αυτοκινήτου και της πλατφόρμας του. Σε αυτό το Renault Story, ο Sofiane Amaanan, Project Manager Ανάπτυξης και Καινοτομίας στο τμήμα Μηχανολογίας Οχημάτων και Projects, εξηγεί πώς βελτίωσε την ηχομόνωση στο Megane E-TECH Electric χάρη σε ένα νέο υλικό που είναι έξυπνα τοποθετημένο μεταξύ του δαπέδου του αυτοκινήτου και της μπαταρίας. 
 
Στο νέο Megane E-TECH Electric, δεν μπορεί κανείς παρά να εκτιμήσει πόσο αθόρυβα είναι όλα. Είναι σαν να ταξιδεύεις μέσα σε μία κάψουλα. Πέρα από το γεγονός ότι οι ηλεκτροκινητήρες είναι εκ κατασκευής αθόρυβοι, το εσωτερικό συμβάλλει και αυτό με τη σειρά του στην τέλεια ηχομόνωση από τους εξωτερικούς θορύβους. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακουστική άνεση με πιστοποίηση ευρεσιτεχνίας 

«Για να βελτιώσουμε την ακουστική του αυτοκινήτου εξοικονομώντας παράλληλα και χώρο μεταξύ του δαπέδου και της μπαταρίας του, αντικαταστήσαμε τα δύο βαρύτερα τμήματα του δαπέδου με ένα νέο αφρώδες υλικό απορρόφησης των κραδασμών. Η λύση αυτή αποτελείται από ένα μονοκόμματο τμήμα που καλύπτει πλήρως την μπαταρία και συμβάλλει στην αναβάθμιση της ηχομόνωσης στην καμπίνα των επιβατών. Το εσωτερικό θυμίζει πραγματική κάψουλα απομόνωσης.» εξηγεί ο Sofiane Amaanan, Project Manager Ανάπτυξης και Καινοτομίας στο τμήμα Μηχανολογίας Οχημάτων και Projects 
 

 

Τι καινούργιο φέρνει η καινοτομία αυτή 

Η νέα λύση που υιοθετείται για την ηχομόνωση του νέου Megane E-TECH Electric συγκεντρώνει ένα πλήθος πλεονεκτημάτων όπως: 

  • Ένα βελτιωμένο επίπεδο ηχομόνωσης του αυτοκίνητου (-10dB) 
  • Καλύτερους χώρους για τους επιβάτες 
  • Βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας  
  • Πάνω από 3 κιλά περιορισμό του συνολικού βάρους 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε