Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Σε λειτουργία ο ηλεκτρονικός χάρτης των Ηλεκτρικών

Σε λειτουργία ο ηλεκτρονικός χάρτης των Ηλεκτρικών

27/5/2022

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Μητρώου Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης (Μ.Υ.Φ.Α.Η.), μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να βρουν την ακριβής θέση των φορτιστών, η διαθεσιμότητά τους, το κόστος, ακόμα και ο τρόπος πληρωμής κλπ.

Σε λειτουργία η πλατφόρμα του Μ.Υ.Φ.Α.Η.

Η Ελλάδα με βλέμμα στην ηλεκτροκίνηση, προχωράει ακόμα ένα βήμα παρακάτω. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξεκίνησε τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Μητρώου Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης (Μ.Υ.Φ.Α.Η.) , στη διεύθυνση: https://electrokinisi.yme.gov.gr μέσω της οποίας οι φορείς της αγοράς της ηλεκτροκίνησης  εγγράφονται στο Μητρώο και αποκτούν μοναδικό κωδικό ταυτοποίησης.

Ποια δεδομένα και πληροφορίες θα δείχνει η νέα πλατφόρμα

Με αυτόν τον τρόπο, οι φορείς της αγοράς της ηλεκτροκίνησης θα έχουν τη δυνατότητα να δημοσιεύουν στο Μ.Υ.Φ.Α.Η. στοιχεία και πληροφορίες, όπως η ακριβής θέση των φορτιστών, η διαθεσιμότητα, το κόστος, ο τρόπος πληρωμής κ.λπ. που θα είναι άμεσα διαθέσιμα και ορατά στους χρήστες της πλατφόρμας σε πραγματικό χρόνο.

Θα βγει εφαρμογή για smartphone το καλοκαίρι

Ο ψηφιακός χάρτης για το δίκτυο φόρτισης της Ελλάδας παίρνει σιγά-σιγά μορφή, ενώ μέσα στο καλοκαίρι οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση από το κινητό τους, μέσω ειδικής εφαρμογής που θα κυκλοφορήσει για λογισμικό Android και iOS.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε