Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα σπορ ηλεκτρικά «αδερφάκια» Toyota & Subaru
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα σπορ ηλεκτρικά «αδερφάκια» Toyota & Subaru

19/1/2022

Τα αδελφικά ηλεκτρικά μοντέλα bZ4X και Solterra αποκτούν μια πιο επιθετική εμφάνιση, με πλήθος από σπορ πινελιές, συνδυάζοντας τις ηλεκτρικές επιδόσεις.

Πριν λίγες μέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, είδαμε την Toyota και την Subaru να αποκαλύπτουν παράλληλα τις σπορ πρωτότυπες εκδόσεις των αδελφικών μοντέλων bZ4X και Solterra, οι οποίες βασίζονται στην νέα πλατφόρμα E-TNGA που εξελίχθηκε από κοινού από τις δύο ιαπωνικές εταιρείες. 

Το «άγριο» bZ4X GR Sport 

Το Toyota bZ4X συνοδεύεται από το λογότυπο «GR Sport», ενώ όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, θα προσφέρει περιβαλλοντικές επιδόσεις και οδηγική απόλαυση. Από ότι φαίνεται οι αλλαγές που έλαβε περιορίζονται μόνο στην εμφάνιση, με το bZ4X να ξεχωρίζει με το μαύρο ματ χρώμα, τις μεγαλυτερες σε μέγεθος μαύρες ζάντες και τα φιμέ παράθυρα. Επιπλέον, ανασχεδιασμένοι είναι και οι προφυλακτήρες που αναδεικνύουν μια πιο επιβλητική εικόνα, σε συνδυασμό με το χαμηλωμένο αμάξωμα. Αντίστοιχες αισθητικές επεμβάσεις έχουν γίνει και στο εσωτερικό, με νεά σπορ καθίσματα να σε βάζουν «μέσα» στο αυτοκίνητο. 

Η «πολεμική» STi έκδοση του Solterra 

Από την άλλη, το Subaru Solterra STi έρχεται με τα διάσημα διακριτικά του αγωνιστικού τμήματος, καθώς διαθέτει και πιο «πολεμικό» παρουσιαστικό με την μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος. Τα λογότυπα STi κοσμούν το αμάξωμα, ενώ οι κόκκινες πινελιές μαρτυρούν τον ζωηρό του χαρακτήρα. 

Τετρακίνηση και 218 ηλεκτρικά άλογα 

Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αλλαγές στον τομέα των κινητήρων δεν έχουν ανακοινωθεί προς το παρόν, αλλά από όσο γνωρίζουμε, αμφότερες οι ισχυρές εκδόσεις εφοδιάζονται με δυο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους και στους δύο άξονες, μεταδίδοντας την κίνηση και στους 4 τροχούς. Το μοτέρ που έχει εξελιχθεί από την Subaru, είναι σε θέση να αποδώσει 218 ίππους και 336 Nm ροπής, με 0-100χλμ./ώρα σε 7,7 δλ

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Subaru & Toyota ξαναχτυπούν! 
Αμφότερες παρουσίασαν σπορ εκδόσεις του bZ4X και Solterra. 
Toyota bZ4X με τα διακριτκά «GR Sport» και επιβλητική εμφάνιση. 
Το Subaru Solterra γίνεται πιο «πολεμικό» με την STi έκδοση. 
Τετρακίνητα με 218 ηλεκτρικά άλογα. 
Εσύ ποιο από τα δύο θέλεις; 

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε