Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Τα συνθετικά καύσιμα είναι η λύση

22/2/2021

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης που θα χρησιμοποιούν συνθετικά καύσιμα, θα έχουν μηδενικούς σχεδόν ρύπους, ανακοινώνει η Porsche, που αναπτύσσει την τεχνολογία των eFuels.

Η ανάπτυξη των συνθετικών καυσίμων είναι ένα από τα σημαντικότερα project που τρέχει την τωρινή περίοδο η βιομηχανία της Porsche, με στόχο την «σωτηρία» των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Ενώ οι περισσότεροι ανταγωνιστές της Γερμανικής εταιρείας έχουν στραφεί αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση, η Porsche ανακοινώνει, πως τα συνθετικά καύσιμα που αναπτύσσουν θα παράγουν 85% λιγότερα επιβλαβή σωματίδια σε σχέση με τα υπάρχοντα καύσιμα. 

Στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας 911 GT3, ο dr. Frank Walliser δήλωσε πως η λύση ώστε οι κινητήρες βενζίνης και diesel να γίνουν, όσο «πράσινοι» και οι ηλεκτρικοί κινητήρες, είναι τα eFuels που αναπτύσσει η Γερμανική βιομηχανία. 



Τα συνθετικά καύσιμα μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση των ρύπων στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, και η Porsche ανακοινώνει πως οι νέες Porsche με κινητήρες εσωτερικής καύσης, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα συνθετικά καύσιμα eFuel χωρίς καμία τροποποίηση. 

Θα μπορούσε να είναι αυτή η λύση που θα σώσει τους κινητήρες βενζίνης και diesel, και παράλληλα να μπορεί η κάθε αυτοκινητοβιομηχανία να πιάνει τους στόχους των ρύπων? Είναι γεγονός πως πλέον έχουν επενδυθεί πολλά στην ηλεκτροκίνηση σχεδόν από όλους, αλλά αν πράγματι υπάρχει και αυτό το μονοπάτι, γιατί να μην επενδύσουν και σε αυτό την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης? 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις