autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Τέλος η εκτός δρόμου οδήγηση στην Ιταλία

Τέλος η εκτός δρόμου οδήγηση στην Ιταλία

16/12/2021

Σε ισχύ μπαίνει ο νέος νόμος στην Ιταλία, όπου απαγορεύεται πλέον η εκτός δρόμου οδήγηση σε δρόμους και μονοπάτια του δασικού οδικού δικτύου που έχουν πλάτος μικρότερο των 2,5 μέτρων.

Το κόκκινο φως άναψαν στην off-road οδήγηση, οι Ιταλικές Αρχές σε όλη την χώρα και θα ισχύει από σήμερα. Με αυτόν τον νόμο, το δασικό δίκτυο παύει να θεωρείται δημόσιος δρόμος, απαγορεύοντας στον οποιονδήποτε να κινηθεί σε αυτό, με κάποιο μέσο εκτός από πεζός. Οι εξαιρέσεις που προβλέπει ο νόμος είναι ελάχιστες και σίγουρα δεν αφορούν τους πολίτες.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Τέλος σε αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και ποδήλατα!

Πιο αναλυτικά, ο νέος νόμος που τίθεται σε ισχύ περιορίζει σημαντικά την χρησιμοποίηση των δασικών δρόμων και μονοπατιών με πλάτος μικρότερο των 2,5 μέτρων. Τα μόνα οχήματα που δεν θα απαγορεύεται να κινούνται μέσα στο δασικό οδικό δίκτυο θα είναι μηχανήματα έργων, φορτηγά, τρέιλερ και λοιπά οχήματα για εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών, όπως πχ. την συντήρηση του δασικού δικτύου. Αυτό σημαίνει πως όλες οι μοτοσυκλέτες, αυτοκίνητα παντός τύπου (είτε είναι off-road ή όχι), γουρούνες ή ακόμη και ποδήλατα απαγορεύονται.

Πρόστιμο στους παραβάτες, τεράστιες οι αντιδράσεις

Με βάση το νόμο, όποιος οδηγός κινείται σε εκτός δρόμου τμήμα, η αστυνομία του επιβάλλει πρόστιμο, χωρίς την δυνατότητα έφεσης! Διάφοροι σύλλογοι που ασχολούνται με την off-road οδήγηση καθώς και ο ANCMA (ο αντίστοιχος ΣΕΑΑ) ήδη έχουν αρχίσει να αντιδρούν, ώστε να αποχωρήσει ο νόμος στο σύνολό του ή να τροποποιηθεί περιλαμβάνοντας περισσότερες εξαιρέσεις.

Για το καλό του περιβάλλοντος

Ο νόμος που απαγορεύει την κίνηση των off-road μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων, ψηφίστηκε με την δικαιολογία της προστασίας του περιβάλλοντος. Όμως, δεν βασίζεται σε κανένα στοιχείο που να λέει ότι η off-road οδήγηση, «καταστρέφει» το δάσος. Ως επί το πλείστον, το μεγαλύτερο ποσοστό των εκτός δρόμου οδηγών αποτελείται από οικολόγους και λάτρεις της φύσης, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως διατηρούν το δασικό περιβάλλον καθαρό, χωρίς να είναι λίγες οι φορές που το έχουν προστατεύσει από κάποια φωτιά.

Οff-road οδήγηση τέλος στην Ιταλία!
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικούς δρόμους για αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και ποδήλατα.
Μεγάλα πρόστιμα για τους παραβάτες χωρίς δικαίωμα έφεσης.
Τεράστια η αντίδραση από τον χώρο του αυτοκινήτου και όχι μόνο.
Λέτε να έρθει και προς τα εδώ αυτό το μέτρο; Συμφωνείτε με αυτό; Θα μας αφήσουν να κάνουμε τίποτα στο τέλος;

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε