Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η φίρμα προσφέρει μόνο τον πετρελαιοκινητήρα DDiS 1.6 λίτρων, ο οποίος τροφοδοτεί τα Vitara και SX4 S-Cross.

Τέλος τα πετρελαιοκίνητα Suzuki στη Μ. Βρετανία

10/4/2018

Τέλος στη διάθεση των πετρελαιοκίνητων μοντέλων βάζει για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας η Suzuki, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα όπως επικαλούνται τα αγγλικά μέσα, το αρνητικό πρόσημο που ακολουθεί τις πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων ΙΧ στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας είναι ο βασικός παράγοντας που έκανε την ιαπωνική μάρκα να πάρει αυτή την απόφαση, καθώς τον περασμένο μήνα οι πωλήσεις μοντέλων ντίζελ στη συγκεκριμένη αγορά μειώθηκαν κατά 37% σε σχέση με το Μάρτιο του 2017, επηρεάζοντας έτσι και αυτές της μάρκας.
 
Η φίρμα στη Βρετανία προσφέρει μόνο τον πετρελαιοκινητήρα DDiS 1.6 λίτρων, ο οποίος τροφοδοτεί τα Vitara και SX4 S-Cross , που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση, κάτι το οποίο γνωστοποίησε με δηλώσεις και ένας εκπρόσωπος της μάρκας, υπογραμμίζοντας: «Λόγω της πολύ χαμηλής ζήτησης για μοντέλα κινητήρων ντίζελ της Suzuki στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, τα μοντέλα με τον κινητήρα DDiS (Vitara και SX4 S-Cross) για το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν διακόψει προσωρινά την παραγωγή τους».

Μάλιστα όπως ό ίδιος σημείωσε αυτό συμβαίνει και λόγο της αυξανόμενης ζήτησης βενζινοκίνητων μοντέλων τονίζοντας «Αυτό οφείλεται στην πολύ μεγαλύτερη ζήτηση για τα μοντέλα με τον βενζινοκινητήρα Boosterjet και την κατανάλωση καυσίμου που επιτυγχάνουν. Τα μοντέλα κινητήρων ντίζελ θα είναι διαθέσιμα μόνο από αυτά που ήδη υπάρχουν».
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως μόλις πάνω από 1000 μονάδες των πετρελαιοκίνητων Vitara και SX4 S-Cross πωλήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι, από τις συνολικές πωλήσεις οι οποίες ανήλθαν σε περίπου 40.000 μονάδες.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις