4 φωτογραφίες »

Το Hyundai RM20e με 810 άλογα έχει... ξεφύγει [video]

16/10/2020

Εξωφρενική ροπή στα 960 κιλά και λιγότερα από τρία δευτερόλεπτα για επιτάχυνση 0-100 χρειάζεται το νέο Hyundai RM20e, ένα hatchback μοντέλο ηλεκτροκίνησης που δεν απαρνείται τον χαρακτήρα του supercar των εκπληκτικών αποδόσεων.

 
 
Το Hyundai RM20e αποτελεί την νέα προσπάθεια νοτιοκορεατικού κατασκευαστή και της κροατικής Rimac για να συνδυάσει τον ηλεκτροκινητήρα με την απόδοση ενός supercar. Τα τελευταία χρόνια είναι φανερή η επιθυμία της Hyundai να επενδύσει στον συγκεκριμένο στυλ με τα μοντέλα Veloster να αποτελούν το πιο απτό παράδειγμα. Στην έκδοση Hyundai RM19 της προηγούμενης χρονιάς δέσποζε το εντυπωσιακό αμάξωμα και ένας turbo κινητήρας touring car. Η εμφάνιση του RM20e της νέας τεχνολογίας (η ορολογία «20» επιλέγεται ακριβώς για τον συγκεκριμένο σκοπό) φέρνει στην επιφάνεια ένα αυτοκίνητο πιο διακριτικό και ήσυχο, τόσο οπτικά όσο και ηχητικά. Στην θέση της πορτοκαλί και μπλε απόχρωσης εισάγεται το κυρίαρχο μαύρο με σημαντικές αισθητικές επεμβάσεις γκρι χρώματος.
 
Ας μιλήσουμε και για την τεχνολογία της πλατφόρμας του νέου Hyundai RM20e, μιας και είναι το ποιοτικό χαρακτηριστικό που την καθιστά μοναδική. Η παρουσία ηλεκτροκινητήρα αποδίδει ισχύ 810 άλογα διοχετεύει ισχύ αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, για επιτάχυνση 0-100 σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα και στα πρώτα 200 χλμ/ώρα σε χρόνο κάτω από δέκα δεύτερα (9,88").Στους δημόσιους δρόμους η ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250χλμ/ωρα, ενώ η τρομακτική ροπή φτάνει στα 960 Nm! Ξεχωρίζουν οι 6πίστονες και 4πιστονες δαγκάνες στα φρένα, οι 19 και 20 ιντσών ζάντες στους εμπρός και πίσω τροχούς αντίστοιχα και τα ελαστικά διαστάσεων 265/35 και 305/30 που προσφέρουν μία επιθετική και ελκυστική εμφάνιση
 
«Το RM20e συνδυάζει επίπεδα απόδοσης, ισορροπίας, φρεναρίσματος και πρόσφυσης που μοιάζουν με αγωνιστικό αυτοκίνητο, διατηρώντας παράλληλα την ησυχία, την ανταπόκριση και την ικανότητα του που χαρακτηρίζει την εμπειρία ενός καθημερινού οδηγού. Το πρωτότυπο RM20e σηματοδοτεί με σαφή τρόπο τις μελλοντικές προσδοκίες της μάρκας Ν της Hyundai στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, προσδίδοντας επιδόσεις ανάλογες με αυτές ενός supercar» τονίζει ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Hyundai Motor Group.
 
Εκ του αποτελέσματος, μάλλον τα καταφέρνει. Εσύ τι πιστεύετε;