Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το Lada Niva επιστρέφει μέσα στο 2024

14/1/2021

Η μεγάλη επιστροφή του θρυλικού Lada Niva είναι πλέον γεγονός. Η νέα γενιά του σκληροτράχηλου μοντέλου αναμένεται μέσα στο 2024 και ήδη έχει δημοσιευθεί το πρώτο επίσημο σκίτσο.

Το Lada Niva ήταν ένα μοντέλο που κέρδισε την αγάπη του κοινού σε αρκετές χώρες, εκ των οποίων εξαίρεση δεν αποτελεί και η δική μας. Τα νέα για τους λάτρεις του ρωσικού μοντέλου είναι ευχάριστα, αφού γνωστοποιήθηκε πως η αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη του επιστροφή έχει ήδη ξεκινήσει.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη γνωστοποίηση των μελλοντικών σχεδίων των Renault και Dacia, αποκαλύφθηκε πως το δημοφιλές μοντέλο επανέρχεται με το όνομα Lada Niva Legend. Υπενθυμίζουμε ότι η AVTOVAZ (μέρος της οποίας είναι η Lada) και η Dacia είναι δύο ξεχωριστές εταιρείες, οι οποίες όμως συνεργάζονται άμεσα με το Groupe Renault, το οποίο κατέχει σημαντικό μερίδιο τους. Το νέο Lada Niva Legend, λοιπόν, θα αναπτυχθεί από την ρωσική AVTOVAZ και ήδη έχει δημοσιευθεί το πρώτο σκίτσο ώστε να πάρουμε μία «γεύση» από το σκληροτράχηλο μοντέλο.

Σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο των Dacia και Lada, Denis Le Vot, η αναβίωση του «θρύλου» θα έρθει μέσα στο 2024 και συνολικά μέχρι το 2025 η Lada θα έχει παρουσιάσει τέσσερα νέα μοντέλα. Το μεγάλο ερώτημα, βέβαια, είναι αν θα δούμε το νέο Lada Niva Legend στην Ελλάδα και γενικότερα στην ευρωπαϊκή αγορά. Όσον αφορά στο πρώτο επίσημο σκίτσο, βλέπουμε ένα σύγχρονο εμπρός μέρος, με Led φωτιστικά σώματα, αλλά και τετραγωνισμένο σχήμα που δίνει ένα πιο «vintage» στοιχείο.

Κλείνοντας, αξίζει να τονίσουμε ότι η Lada είναι μία εταιρεία που παραμένει «πρωταγωνιστής» στην εγχώρια αγορά, με τα μόλις δύο μοντέλα της, Granta και Vesta, να καταλαμβάνουν μερίδιο αγοράς της τάξης του 20% στη Ρωσία.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις