Το ελαφρύτερο ηλεκτρικό του κόσμου!
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το ελαφρύτερο ηλεκτρικό του κόσμου!

25/10/2021

Η ινδική εταιρεία Vazirani Automotive κατασκεύασε το πιο ελαφρύ ηλεκτρικό στον κόσμο με το όνομα Ekonk.

Η Vazirani Automotive είναι μία ινδική νεοσύστατη εταιρεία, η οποία έχει σκοπό να αφήσει το στίγμα της από την αρχή της δημιουργίας της. Για αυτό το λόγο κατασκεύασε το Ekonk, το οποίο  ισχυρίζεται πως είναι το πιο ελαφρύ αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο που έχει κατασκευαστεί μέχρι στιγμής.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

Το Ekonk πάτησε πάνω στην φιλοσοφία των Hypercar

Η Vazirani Automotive που έχει την έδρα της στη Βομβάη της Ινδίας, για την κατασκευή του Ekonk έχει ακολουθήσει την ίδια φιλοσοφία που αφορά τα hypercars και εφάρμοσε νωρίτερα στο Shul, που έκανε το ντεμπούτο του στο φετινό Goodwood Festival of Speed στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 

Με νέα τεχνολογία και αερόψυκτη μπαταρία το Ekonk

Το μονοθέσιο Ekonk, σύμφωνα πάντα με την Vazirani, κάνει χρήση μίας νέας τεχνολογίας μέσω της οποίας ψύχει την μπαταρία του με αέρα και όχι με κάποιο υγρό, όπως ισχύει στα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα. Η εταιρεία λέει ότι η τεχνολογία, που ονομάζεται «DiCo», βασίζεται στη βιομιμητική που εντοπίζεται σε ζώα για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός τους μέσω της αναπνοής.
 

738 κιλά, 722 άλογα και τελική ταχύτητα 309 χλμ/ώρα

Το Ekonk λέγεται πως ζυγίζει 738 κιλά χάρη σε ένα αμάξωμα κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, η ισχύς του φτάνει τα 722 άλογα, έχει τελική ταχύτητα 309 χλμ./ώρα και χρειάζεται για το 0-100 χλμ./ώρα 2,5 δευτερόλεπτα. Αναφορικά με τη σχεδίαση, το Ekonk χαρακτηρίζεται από τους καλυμμένους πίσω τροχούς, στοιχείο που το βοηθά να έχει χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας. Τέλος, να σειμειώσουμε ότι παραμένει άγνωστο  εάν η Vazirani σκοπεύει να το φέρει στην παραγωγή.   

Αυτό είναι το Ekonk, ένα Hypercar με καταγωγή από την Ινδία!
Φτερό στον άνεμο πραγματικά, αφού ζυγίζει μόλις 738 κιλά
722 ίππους, 0-100χλμ/ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 309 χλμ/ώρα
Ακολουθεί νέα τεχνολογία και εξοπλίζεται με αερόψυκτη μπαταρία
Εσύ θα το προτιμούσες το Ινδικό Hypercar; Ή θα σκεφτόσουν την καταγωγή του;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »