5 φωτογραφίες »

Το επιβλητικό Genesis G70 αποκτά wagon έκδοση

30/11/2020

Το πολυτελές παρακλάδι της Hyundai, η Genesis, ετοιμάζει την station wagon έκδοση του G70, και στοχεύει να μπει δυναμικά απέναντι από τις προτάσεις της BMW, Mercedes και Audi.

 
 
Η Genesis, το παρακλάδι της Hyundai που κατασκευάζει πολυτελή αυτοκίνητα, φαίνεται πως ετοιμάζει την station wagon έκδοση του G70. Δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα, αλλά η εμφάνιση ενός καμουφλαρισμένου πρωτότυπου G70 wagon στο Nürburgring το επιβεβαιώνει.
Η station wagon κατηγορία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ευρώπη, και η εταιρεία θέλει να μπει δυναμικά στο παιχνίδι, απέναντι από Γερμανούς ανταγωνιστές όπως η BMW Σειρά 3 touring, η Mercedes C-Class wagon και το Audi A4 Avant.

Το αυτοκίνητο που δοκιμάζεται, είναι εκτενώς καλυμμένο, αλλά είναι εύκολο να καταλάβουμε πως πρόκειται πράγματι για ένα G70 με μακριά οροφή, αφού στο πίσω μέρος, παρά την έξυπνη προσπάθεια που έχει γίνει για να μπερδέψει το μάτι με ψεύτικα πρόσθετα, μπορούμε να διακρίνουμε ξεκάθαρα το σχήμα του παρμπρίζ, το οποίο είναι έντονα κεκλιμένο, δίνοντας την όψη ενός sport wagon.Το sedan G70, που βγήκε στην αγορά το 2019, είναι ακόμα πολύ φρέσκο. Παρόλα αυτά, η Genesis θα το ανανεώσει οπτικά, προκειμένου να συμβαδίζει με τα υπόλοιπα μοντέλα της, κυρίως με το G80 και GV80. Αναμένουμε να δούμε το facelift G70 sedan του χρόνου, και υπολογίζουμε να παρουσιαστεί και η wagon έκδοση ταυτόχρονα.

Η κορεάτικη εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημες πληροφορίες σχετικά με τα μηχανικά μέρη του ανανεωμένου G70. Το πιο πιθανό είναι να συνεχιστεί η διαθέσιμη γκάμα κινητήρων, η οποία αποτελείται από έναν turbo τετρακύλινδρο 2000 κυβικών και έναν twin turbo V6 3,3 λίτρων, αμφότεροι βενζίνης. Σε ορισμένες αγορές υπάρχει και η επιλογή ενός τετρακύλινδρου turbodiesel 2200 κυβικών.Όσον αφορά τη μετάδοση, θα καταργηθεί το χειροκίνητο κιβώτιο, μιας και το επέλεξε μέχρι στιγμής λιγότερο από το 1% των αγοραστών του αυτοκινήτου.

Εκτός από το G70, η Genesis ετοιμάζει και δύο SUV μοντέλα. Το ένα είναι το GV70, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2021. Την ίδια χρονιά, θα δούμε και μια ηλεκτρική έκδοση του G80 καθώς και ένα αμιγώς EV αυτοκίνητο.