Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Το νέο Peugeot 308 δοκιμάζεται στον Αρκτικό Κύκλο

2/12/2020

Η εξέλιξη του ριζικά ανανεωμένου Peugeot 308 συνεχίζεται γρήγορα, και το νέο μοντέλο δοκιμάζεται σε δυσμενείς, παγωμένες συνθήκες. Εκτός από την κορυφαία έκδοση με 300 ίππους, ίσως δούμε και plug-in υβριδική με 225 PS.

Η Peugeot συνεχίζει και κάνει τεστ στο νέο 308, και αυτή τη φορά το πρωτότυπο εντοπίστηκε στη Σουηδία, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, να δοκιμάζεται σε συνθήκες μεγάλου ψύχους. Το εκτεταμένο καμουφλάζ με τα σχέδια επέστρεψε, εν αντιθέσει με την προηγούμενη φορά που το μοντέλο ήταν καλυμμένο με μαύρη μεμβράνη και μπορούσαμε να διακρίνουμε ορισμένες λεπτομέρειες του αμαξώματος.

Τώρα μπορούμε να δούμε καλύτερα τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, μιας και είναι λιγότερο καλυμμένα, ίσως λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Όπως περιμέναμε, τα φώτα εμπρός είναι μακρόστενα και η κάθε πλευρά έχει 2 φανάρια, ενώ τα φλας βρίσκονται ενσωματωμένα στα κάθετα DRL φώτα που έχουν το σχήμα του κυνόδοντα και είναι στο πλάι του προφυλακτήρα.



Το πίσω μέρος, εκτός από τις μεμβράνες, είναι καλυμμένο και με χιόνι, και δυσκολεύει την ανίχνευση περαιτέρω λεπτομερειών. Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι τα πίσω φώτα πορείας αποτελούνται από μία διαγώνια γραμμή και είναι τεχνολογίας LED. Εκτός αυτού, φαίνεται ένα ακόμα σχεδιαστικό στοιχείο του πίσω προφυλακτήρα, ο χώρος της πινακίδας χαμηλά ο οποίος είναι τραπεζοειδής.

Γνωρίζουμε πως το αυτοκίνητο θα προσφέρεται και σαν υβριδικό, αλλα δεν έχει γίνει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τις επιλογές σε κινητήρες και ιπποδυνάμεις. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, θα υπάρχουν plug-in υβριδικά μοντέλα, ένα εκ των οποίων θα διαθέτει 225 ίππους, ενώ οι αναφορές σχετικά με την κορυφαία, υβριδική και τετρακίνητη έκδοση με 300PS εξακολουθούν και υφίστανται.



Παρόλο που η Peugeot δεν έχει ανακοινώσει την ημερομηνία παρουσίασης του νέου 308, αναμένουμε αυτή να γίνει στις αρχές του 2021, και η διάθεσή του στην αγορά ίσως ακολουθήσει αργότερα μέσα στο ίδιο έτος.
Το μοντέλο θα έχει hatchback, sedan και station wagon εκδόσεις, και θα είναι το πρώτο Peugeot το οποίο θα φέρει το νέο έμβλημα της εταιρείας.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις