Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Το νέο Renault Megane Sedan έρχεται το 2021

29/10/2020

Με φρέσκια εμφάνιση, αυξημένη ασφάλεια και πιο πλούσιο εξοπλισμό από ποτέ, το ανανεωμένο Renault Megane Sedan θα βγει στην αγορά τις αρχές του νέου έτους.

Η Renault ανανέωσε τα Megane την άνοιξη που πέρασε, εκτός από την sedan έκδοση η οποία είχε παραμείνει ίδια.
Πλέον η εταιρεία φρεσκάρει και το τετράπορτο μοντέλο, με διακριτικές αλλαγές, παρόμοιες των άλλων εκδόσεων.

Στο εξωτερικό του αυτοκινήτου, στο εμπρός μέρος βρίσκουμε νέα φωτιστικά σώματα τα οποία έχουν σχήμα «C» και διαθέτουν LED στοιχεία, καθώς και επανασχεδιασμένη γρίλια και νέο προφυλακτήρα, αμφότερα με λεπτομέρειες χρωμίου. Εκτός αυτών των αλλαγών, στον προφυλακτήρα θα παρατηρήσουμε και δύο πρόσθετα στοιχεία μπροστά από τους θόλους τα οποία έχουν μελετηθεί για να εκτρέπουν τον αέρα, χαρίζοντας έτσι καλύτερη αεροδυναμική στο αυτοκίνητο.

Στο πίσω μέρος την προσοχή τραβούν τα νέα φώτα, που είναι και αυτά LED, και το ανανεωμένο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, το οποίο φιλοξενεί και δύο εικονικές απολήξεις εξάτμισης σε τραπεζοειδές σχήμα.

Το νέο Renault Megane Sedan επίσης διαθέτει και νέες ζάντες, διαστάσεων από 16 έως 18 ιντσών, και φωτισμό στα χερούλια των θυρών.
 


Στο εσωτερικό, οι αλλαγές είναι πολύ περισσότερες. Ας ξεκινήσουμε από τον νέο πίνακα οργάνων, ο οποίος είναι ψηφιακός, θα διατίθεται σε μέγεθος μέχρι 10,2 ιντσών και θα ενσωματώνει και πλοήγηση GPS, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και χρήσιμο, καθώς ο οδηγός δεν θα αναγκάζεται να στρέφει το βλέμμα του προς την οθόνη για να παρακολουθεί το χάρτη, χάνοντας έτσι –έστω για λίγα δευτερόλεπτα- την οπτική επαφή με το δρόμο.

Ανάλογα το πακέτο εξοπλισμού, το ταμπλό διαθέτει νέα οθόνη 9,3 ιντσών σε κάθετο προσανατολισμό, που λειτουργεί με το σύστημα πολυμέσων Renault Easy Link το οποίο προσφέρει φωνητική αναγνώριση, πλοήγηση GPS με αναζήτηση διεύθυνσης από τη Google, κατάσταση κυκλοφοριακής συμφόρησης σε πραγματικό χρόνο, κόστη καυσίμων και συμβατότητα με Android Auto και Apple CarPlay.

Οι σχεδιαστές της Renault έχουν μελετήσει ιδιαίτερα την εργονομία του νέου Megane Sedan, και εκτός από την προαναφερθείσα πλοήγηση στον πίνακα οργάνων έχουν προβεί και σε άλλα βήματα με σκοπό τη διευκόλυνση του οδηγού.
Για παράδειγμα οι διακόπτες για τη ρύθμιση των οδηγικών βοηθημάτων έχουν μεταφερθεί στο τιμόνι, και τα χειριστήρια στην κονσόλα, όπως για παράδειγμα αυτά του κλιματισμού, είναι πλέον πιο προσιτά από το αριστερό κάθισμα, το οποίο πλέον ρυθμίζεται ηλεκτρικά, για πιο άνετη θέση οδήγησης.



Περαιτέρω αλλαγές στο εσωτερικό περιλαμβάνουν τον ολοκαίνουριο ηλεκτροχρωματικό καθρέπτη ο οποίος μάλιστα δεν έχει πλαίσιο, νέους διακόπτες κλιματισμού με εμφάνιση χρωμίου και νέες ταπετσαρίες.
 
Ο επιλογέας οδηγικών ρυθμίσεων Multi-Sense είναι επίσης ανανεωμένος και έχει απλούστερη λειτουργία, νέους χρωματισμούς και βελτιωμένη εργονομία, ενώ θα βρούμε και την εφαρμογή R-Sound που επηρεάζει τον ήχο της μηχανής.

Οι διαθέσιμες οδηγικές ρυθμίσεις είναι 4, ανάλογα με τον κινητήρα, και είναι οι Eco, Comfort, Sport και MySense.
 
Όσον αφορά τους κινητήρες, στη γκάμα προστίθεται και ο turbo τρικύλινδρος 1000 κυβικών TCe που διαθέτει 115 ίππους και συνοδεύεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Εκτός αυτού υπάρχει και η έκδοση με τον 1,3 λίτρων TCe με 140 άλογα, με την επιλογή χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων ή επτατάχυτου EDC διπλού συμπλέκτη.
Ο μόνος διαθέσιμος πετρελαιοκινητήρας είναι ο 1,5 Blue dCi 115 ίππων, επίσης με τις επιλογές χειροκίνητου εξαριού κιβωτίου ή EDC 7 σχέσεων.



Όσον αφορά την plug-in υβριδική έκδοση E-Tech, δεν έχουμε κάποια αναφορά έως τώρα.
 
Η Renault εκτός από την εμφάνιση και τον εξοπλισμό, φρόντισε και για την περαιτέρω ασφάλεια του νέου Megane Sedan, αφού εφοδιάζει το καινούριο μοντέλο με ενεργό σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος με αναγνώριση πεζών, προειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας, βελτιωμένη auto-hold λειτουργία του ηλεκτρονικού χειροφρένου και προσαρμοστικό cruise control με λειτουργία Stop&Go.
 
Το νέο Renault Megane Sedan θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στην Τουρκία και θα ξεκινήσει να εξάγεται σε σχεδόν 30 χώρες από τις αρχές του 2021.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις