Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Toyota: Διακόπτει την παραγωγή της στη Ρωσία

Toyota: Διακόπτει την παραγωγή της στη Ρωσία

26/9/2022

Η Toyota σκέφτεται να τερματίσει την παραγωγή της στο εργοστάσιό της στη Ρωσία, «λόγω διακοπής στην προμήθεια βασικών υλικών και ανταλλακτικών», ενώ σε αντίστοιχη κίνηση σκοπεύει να προβεί και η Mazda.

Τα δεινά του πολέμου συνεχίζονται

Και επίσημα τέλος στην παραγωγή οχημάτων στο εργοστάσιο της στην Αγία Πετρούπολη έβαλε και επίσημα η Toyota. Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει, η απόφασή της αποτελεί το δεύτερο μέρος συνέχεια της προηγούμενης του Μαρτίου, όπου και ανέστελλε τις δραστηριότητές της στο ίδιο εργοστάσιο.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Τέλος στη λειτουργία του εργοστασίου στην Αγ. Πετρούπολη

Η Toyota επίσημα ανακοίνωσε πως διέκοψε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη στις 4 Μαρτίου, «λόγω διακοπής στην προμήθεια βασικών υλικών και ανταλλακτικών». Μία τέτοια κίνηση βέβαια δεν αποτελεί καθοριστική, αφού προσδοκεί κάποια στιγμή στο μέλλον να ξαναρχίσουν οι εργασίες για την παραγωγή των RAV4 και Camry. Προς το παρόν όμως, μετά την αναμονή 6 μηνών και τη μη βελτίωση των συνθηκών, κάνει τη διακοπή να είναι μονόδρομος. Κατά συνέπεια, η Toyota αποφάσισε να τερματίσει τις παραγωγικές της δραστηριότητες στη Ρωσία. Όσον αφορά το εργατικό δυναμικό της, έχει δηλώσει ότι θα το υποστηρίξει άμεσα με βελτιωμένα πακέτα καθώς και στην εξεύρεση νέων θέσεων εργασίας.

Δεν εγκαταλείπει εξ ολοκλήρου τη ρωσική αγορά

Σε αυτό το σημείο, να αναφέρουμε πως η Toyota δε θα αποσυρθεί τελείως από την ρωσική αγορά, εφόσον οι δραστηριότητές της στη Μόσχα θα «βελτιστοποιηθούν και θα αναδιαρθρωθούν». Σκοπός της είναι να επικεντρωθεί στη διατήρηση του προσωπικού για την υποστήριξη του δικτύου λιανικής της και την εξυπηρέτηση των υπάρχοντων πελατών της, καθώς και της Lexus.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε