Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Toyota: Ετοιμάζει νέο coupe SUV
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Toyota: Ετοιμάζει νέο coupe SUV

20/6/2022

Το θρυλικό Toyota Crown αναμένεται να αποκτήσει και μία SUV έκδοση, με coupe σχεδίαση και μήκος που φτάνει σχεδόν τα 5 μέτρα.

Έρχεται το Crown Cross

Ένα από τα μακροβιότερα και «εν ζωή» μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας είναι το Crown, αν και στην πολυετή καριέρα του έχει προσφερθεί σε coupe, wagon ακόμα και pick-up έκδοση. Πριν λίγους μήνες, τον Απρίλιο του 2021, το όνομα Crown χρησιμοποιήθηκε για ένα SUV που προοριζόταν για την αγορά της Κίνας και τώρα φαίνεται πως η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Θα φτάνει τα 5 μέτρα σε μήκος

Οι φήμες έρχονται από τον ιαπωνικό Τύπο, κάνοντας λόγο πως η Toyota έχει στα σκαριά μία crossover έκδοση του Crown, προσθέτοντας απλά τη λέξη «Cross» στο όνομά του. Σε ότι αφορά τις διαστάσεις του μοντέλου, αυτές θα εκτείνονται σε 4.930 χιλιοστά σε μήκος, 1.840 χιλιοστά πλάτος και 1.540 χιλιοστά ύψος, ενώ το μεταξόνιό του φτάνει τα 2.850 χιλιοστά, που σημαίνει ότι το εκτόπισμα του αυτοκινήτου θα είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερο από το τρέχον σεντάν.  

Αναμένεται υβριδικό και Plug-in

Από ότι ακούγεται,  η Toyota θα εφοδιάσει το Crown Cross με το γνωστό υβριδικό σύστημα που θα χρησιμοποιεί έναν 2,5λιτρο κινητήρα συνδυασμένο με CVT κιβώτιο, στέλνοντας την κίνηση είτε στους μπροστινούς είτε στους τέσσερις τροχούς, ενώ αργότερα στο μέλλον πιθανόν να δούμε και μία Plug-in υβριδική εκδοχή. Το επίσημο ντεμπούτο του Crown Cross είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 15 Ιουλίου.


Και Crown και Cross!
Με coupe σχεδίαση το νέο Toyota.
Θα φτάνει τα 5 μέτρα σχεδόν σε μήκος.
Θα το δούμε σε υβριδικό και Plug-in.
Ένα τέτοιο μοντέλο θα είχε την αντίστοιχη επιτυχία στη χώρα μας όπως τα υπόλοιπα Toyota;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε