Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Toyota Yaris Cross GR Sport: Νέα, πιο «στριφτερή» έκδοση
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Toyota Yaris Cross GR Sport: Νέα, πιο «στριφτερή» έκδοση

20/7/2022

Με πιο άκαμπτο πλαίσιο, σφικτότερη και χαμηλότερη ανάρτηση, καθώς και αλλαγές στο σύστημα διεύθυνσης, η GR Sport έκδοση του Toyota Yaris Cross έρχεται να κάνει το μικρό SUV πιο δυναμικό και σπορτίφ.

Το Toyota Yaris Cross GR Sport θα πωλείται αρχικά στην Ιαπωνία

Η Toyota παρουσίασε μία πιο σπορτίφ έκδοση του Yaris Cross, η οποία ονομάζεται GR Sport και θα κυκλοφορήσει αρχικά στην ιαπωνική αγορά.  Οι αλλαγές δεν είναι μόνο επιδερμικές, μιας και το Toyota Yaris Cross GR Sport έχει πιο άκαμπτο πλαίσιο και διαφορετική, σφικτότερη ανάρτηση.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Αλλαγές ουσίας στο σασί του Toyota Yaris Cross GR Sport

Η στρεπτική ακαμψία του πλαισίου του Toyota Yaris Cross GR Sport έχει αυξηθεί χάρη στην τοποθέτηση μπαρών ενίσχυσης στο κέντρο και το πίσω μέρος του σασί, γεγονός που κάνει το μικρό SUV πιο σταθερό στις αλλαγές πορείας, ενώ παράλληλα μειώνει τις κλίσεις του αμαξώματος.

Αρωγός στα παραπάνω είναι βέβαια και η νέα ανάρτηση, που έχει μελετηθεί ούτως ώστε να χαρίζει πιο sport χαρακτήρα στο μοντέλο. Τόσο τα αμορτισέρ, όσο και τα ελατήρια είναι αναθεωρημένα, ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται κατά 1 εκατοστό πιο κοντά στο έδαφος. Αλλαγή υπάρχει και στη ρύθμιση της ηλεκτρικής υποβοήθησης του τιμονιού, προκειμένου το σύστημα διεύθυνσης να είναι πιο άμεσο, συμβάλλοντας στην οδηγική απόλαυση.

Τους νέους τροχούς 18 ιντσών με 10 ακτίνες «αγκαλιάζουν» τα Falken FK510 ελαστικά.

Νέο, sport στυλ για το Toyota Yaris Cross GR Sport

Εμφανισιακά, το Toyota Yaris Cross GR Sport διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα μοντέλα χάρη σε διακριτικές επεμβάσεις που έκαναν οι άνθρωποι του ιαπωνικού κολοσσού.

Στον εμπρόσθιο πρόβολο, οι αεραγωγοί διαθέτουν πλέον κυψελωτές γρίλιες με μεγάλα ανοίγματα, ενώ η ίδια φιλοσοφία συναντάται και στον πίσω προφυλακτήρα. Οι δαγκάνες των φρένων είναι κόκκινες, μια «πινελιά» που πάντα παραπέμπει σε sport οχήματα.



Στο εσωτερικό, τα εμπρόσθια καθίσματα έχουν δημιουργηθεί για τη συγκεκριμένη έκδοση και η επένδυσή τους αποτελεί ένα συνδυασμό από συνθετικό δέρμα με το υλικό Air Nubuck. Τα προσκέφαλα κοσμεί το λογότυπο της Gazoo Racing, του αγωνιστικού τμήματος της Toyota, ενώ το ίδιο έμβλημα υπάρχει και στο δερμάτινο τιμόνι.

Περαιτέρω αλλαγές στη καμπίνα του Toyota Yaris Cross GR Sport περιλαμβάνουν το σκούρο γκρι μεταλλικό χρώμα στην κεντρική κονσόλα, τον δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε