Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Toyota Yaris ECOVan: Ένα επαγγελματικό για την πόλη

4/8/2021

Με χώρο φόρτωσης 720 λίτρα και δυνατότητα μεταφοράς βάρους έως και 430 kg, η επαγγελματική εκδοχή του Yaris είναι ένα vanάκι εξελιγμένο για την πόλη. Πιστεύετε πως θα γίνουν ανάρπαστα από τις εταιρείες courier;

Μετά το «περιπετειώδες» Yaris Cross και το «πολεμικό» GR Yaris, η Toyota αποκαλύπτει άλλη μια εκδοχή του δημοφιλούς μικρού, αυτή τη φορά σε μορφή επαγγελματικού οχήματος με γνώμονα την αστική χρήση.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Το εν λόγω Yaris ECOVan εξωτερικά είναι πανομοιότυπο με την απλή, 5θυρη επιβατική έκδοση. Στο εσωτερικό όμως, τα πίσω καθίσματα λείπουν, και έχουν αντικατασταθεί από ένα υπερυψωμένο ξύλινο δάπεδο που καλύπτεται από καουτσούκ.

Ο χώρος φόρτωσης έχει ωφέλιμο όγκο σχεδόν 1 κυβικού μέτρου, για την ακρίβεια 0,9 m3, και η χωρητικότητά του είναι 720 λίτρα. Συγκριτικά, το πορτ-μπαγκάζ του απλού Yaris έχει χωρητικότητα 286 λίτρα. Όσον αφορά το βάρος του φορτίου που μπορεί να μεταφέρει το αυτοκίνητο, είναι 430 kg.

Η εταιρεία έχει εξοπλίσει το μοντέλο με αρκετά σημεία πρόσδεσης για το φορτίο, ενώ παράλληλα έχει τοποθετήσει ένα μεταλλικό πλέγμα πίσω από τα εμπρός καθίσματα. Το γεγονός πως το αμάξωμα είναι 5θυρο, αυξάνει την πρακτικότητα και τους τρόπους φόρτωσης.

Κάτω από το καπό του Yaris ECOVan βρίσκεται το γνωστό υβριδικό σύνολο με βάση τον 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1500 κυβικών, με συνδυαστική ισχύ 116 ίππους και 141 Nm ροπής, με την εταιρεία να δηλώνει κατανάλωση σε κύκλο WLTP 4,3 λίτρα/100 χλμ. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός κιβωτίου e-CVT.

Το Toyota Yaris ECOVan έκανε το ντεμπούτο του στην αγορά της Ισπανίας, και μέσα στο έτος θα γίνει διαθέσιμο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στην Ελλάδα.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε