Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ευρύχωρη, 7θέσια και με off-road δυνατότητες

Ευρύχωρη, 7θέσια και με off-road δυνατότητες

Διαβάστηκε από 333646 αναγνώστες - 1/3/2022

Η «μικρή» έκδοση της GLB καταφέρνει να συνδυάσει όλα τα εντυπωσιακά premium στοιχεία του compact SUV της Mercedes σε προσιτή τιμή, με την ευρυχωρία του και τις δυνατότητες του εκτός δρόμου να προκαλούν ευχάριστα.

Κοινοποίησέ το »


Η Mercedes έχει μπει δυναμικά στην κατηγορία των μικρομεσαίων premium SUV με τη GLB, που προσφέρει νέα δεδομένα σε χώρους και πρακτικότητα.  Στα χέρια μας βρέθηκε η βασική έκδοση GLB 180, που όπως φάνηκε βασική είναι μόνο στα χαρτιά, αφού είναι εξοπλισμένη με τεχνολογικά και μηχανολογικά στοιχεία, που συναντάμε με μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα.

Τετράγωνη σχεδίαση και 213 χιλιοστά από το έδαφος

Η σχεδιαστική ομάδα της GLB είχε στο μυαλό της να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο, που θα μπορεί να συνδυάσει την επιβλητική εμφάνιση με την πρακτικότητα και τα κατάφερε. Το τετραγωνισμένο και υπερυψωμένο αμάξωμα δεν περνά απαρατήρητο, με τις έντονες γραμμές που το διατρέχουν να τονίζουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του. Το μυώδες καπό, τα εντυπωσιακά μπροστά φωτιστικά σώματα και ο προφυλακτήρα με τους μεγάλους αεραγωγούς δημιουργούν ένα δυναμικό μπροστινό σύνολο.  Η απόσταση των 213 χιλιοστών από το έδαφος, σε συνδυασμό με τα μαύρα περιμετρικά προστατευτικά, τις ράγες οροφής και τις ποδιές κάνουν ξεκάθαρα από την αρχή, ότι αυτή η Mercedes είναι φτιαγμένη και για διαδρομές εκτός δρόμου!



Αξιοθαύμαστη ευρυχωρία, premium εσωτερικό, high-tech τεχνολογίες

Μπαίνοντας στο εσωτερικό της GLB αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή το premium χαρακτήρα της. Η σχεδίαση είναι σύγχρονη, τα υλικά επιπέδου Mercedes και η συναρμογή άψογη. Η θέση οδήγησης είναι ψηλή, με τον οδηγό να έχει μπροστά του ένα όμορφο τιμόνι με διακόπτες αφής. Ανάλογα την έκδοση διαφοροποιούνται οι οθόνες του συστήματος  ΜΒUX, που προσφέρουν μεγάλη πληθώρα λειτουργιών και δυνατοτήτων στον οδηγό, που μπορεί να διαχειριστεί εύκολα και γρήγορα, χάρη στο εύκολο μενού του αλλά και των φωνητικών εντολών. Το μεγάλο πλεονέκτημα της GLB είναι η εκπληκτική ευρυχωρία και η πρακτικότητα της καμπίνας του, που κερδήθηκε από το μεταξόνιο των 2,82 μέτρων και τον τρόπο σχεδιασμού της. Μεγάλος πλάτος για τους πίσω, αρκετό χώρος για τα γόνατα και άπλετος αέρας για τα κεφάλια είναι τα βασικά γνωρίσματα του SUV της Mercedes, που κατατροπώνει τον ανταγωνισμό, μάλιστα είναι και το μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία που μπορεί να διατεθεί με 7θέσια διάταξη. Ο αποθηκευτικός χώρος ξεκινάει από 560 λίτρα και μπορεί να φτάσει  μέχρι τα 760 λίτρα, χάρη στην προαιρετική δυνατότητα να σύρεται το πίσω κάθισμα κατά 140 χιλιοστά.Στην περίπτωση της 7θεσίας διάταξης, ο χώρος φόρτωσης είναι 500 λίτρα, ενώ σε 2θέσια διάταξη εκτοξεύεται στα 1.755 λίτρα.

Με εκπληκτικό αυτόματο κιβώτιο και 136 ίππους

Υπεύθυνος για την κίνηση του GLB 180 είναι ένας turbo κινητήρας 1.330 κυβικών εκατοστών, που προσφέρει στον οδηγό 136 ίππους στις 5.000 με 6.000 στροφές και ροπή 200 Nm από τις 1.640 έως 4.000 στροφές. H ισχύ περνάει μόνο στους μπροστινούς τροχούς, μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7G-Tronic, το οποίο διαχειρίζεται εξαίσια την ισχύ του κινητήρα και την απλώνει ομοιόμορφα σχεδόν σε όλο το φάσμα των στροφών. Η συνεργασία του υπερσύγχρονου κινητήρα και του εκπληκτικού σασμάν δίνουν ικανοποιητικές επιδόσεις στο SUV,  με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 9,9 δευτερόλεπτα και η τελική να φτάνει τα 200 χλμ./ώρα.  Ανάλογα το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης που έχει επιλέξει ο οδηγός, επηρεάζεται εκτός από τις επιδόσεις και η κατανάλωση, με τις δικές μας μετρήσεις στην «Eco» επιλογή να ήταν μόλις 7,2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα




Ισορροπημένη με άψογη ποιότητα κύλισης και off-road δυνατότητες

Το SUV στο δρόμο «φωνάζει» ότι είναι ένα γνήσιο τέκνο της γερμανικής εταιρίας. Το σύστημα ανάρτησης είναι σωστά ρυθμισμένο, ώστε να ακροβατεί επιτυχώς μεταξύ του υψηλού επιπέδου άνεσης και της ασφαλής οδικής συμπεριφοράς. Η πολύ καλή ηχομόνωση εξαλείφει τους αεροδυναμικούς θορύβους, που δημιουργούνται λόγω της σχεδίασης του αμαξώματος, δίνοντας έχτρα πόντους στην ήδη εξαιρετική ποιότητας κύλισης. Σε συνθήκες «πίεσης», παρά το αυξημένο του ύψος, οι κλίσεις που εμφανίζονται δεν θα τρομάξουν τον οδηγό, που θα διαπιστώσει γρήγορα ότι οι αντιδράσεις της GLB είναι αρκετά προβλέψιμες και ήπιες, ακόμα και στο όριο. Μέσα στη πόλη, η ψηλή θέση οδήγησης, η πανοραμική ορατότητα και η κάμερα οπισθοπορείας  κάνουν την κίνηση του SUV εύκολη υπόθεση, με τις αναρτήσεις να απορροφάνε εύκολα κακοτεχνίες και πεζοδρόμια. Πάρα ότι είναι δικίνητο, όταν ο οδηγός θελήσει να παίξει στο χώμα θα του κάνει το χατίρι με το παραπάνω, χάρη στα 213 χιλιοστά που την χωρίζουν από το έδαφος και τις καλές γωνίες προσέγγισης, ράμπας και φυγής.
Η βασική έκδοση της GLB 180 έχει τιμή εκκίνησης τα 37.620 ευρώ, με τις εκπομπές των ρύπων να φτάνουν τα 157 γρ/χλμ και δυστυχώς να μην απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας.
 
Συμπέρασμα
Η GLB 180 είναι μια εξαιρετική επιλογή για να μπει κάποιος στο κόσμο της Mercedes και στην κατηγορία των μικρομεσαίων premium SUV. Διαθέτει εκπληκτικά high-tech στοιχεία, χώρους μεγαλύτερης κατηγορίας, εντυπωσιακή εμφάνιση και ένα συνδυασμό υπερσύχρονου κινητήρα και εξαιρετικού κιβωτίου που δύσκολα συναντάς στον ανταγωνισμό. Βάζοντας στην εξίσωση και την τιμή αλλά και την 7θέσια προαιρετική διάταξη του, τότε μπορούμε να μιλάμε για ίσως την πιο συμφέρουσα και λογική επιλογή στην κατηγορία του.
 

Κοινοποίησέ το »