Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Έρευνα AutoAgora: Πραγματική κατανάλωση καυσίμου VS Υποσχέσεις

Έρευνα AutoAgora: Πραγματική κατανάλωση καυσίμου VS Υποσχέσεις

Διαβάστηκε από 67636 αναγνώστες - 8/1/2023

Δοκιμές εναντίον πραγματικότητας. Η κατανάλωση καυσίμου που ανακοινώνουν οι εταιρείες δεν είναι ρεαλιστική. Κάναμε έρευνα στα μοντέλα που έχουμε μετρήσει, συγκρίναμε μέση πραγματική κατανάλωση με αυτή που υπόσχονται οι εταιρείες και σας παρουσιάζουμε τα 20 αυτοκίνητα βενζίνης, diesel και υβριδικά που «καίνε» όσα υπόσχονται!

Τα αυτοκίνητα που δεν έχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ πραγματικής κατανάλωσης και WLTP

Η κατανάλωση καυσίμου παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην επιλογή ενός νέου αυτοκινήτου, ειδικά την περίοδο που διανύουμε αυτή την εποχή. Ενώ παλαιότερα οι ερωτήσεις είχαν να κάνουν με το πόσα δευτερόλεπτα χρειάζονται για την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα, πλέον η φράση που ακούγεται πρώτη είναι «πόσο καίει;».

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι υποχρεωμένες να αναγράφουν την κατανάλωση του κάθε μοντέλου τους, σε όλους τους συνδυασμούς κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων. Οι τιμές που ανακοινώνονται διαφέρουν από τις πραγματικές που ισχύουν στην πράξη, επειδή οι μετρήσεις των εταιρειών γίνονται σε ιδανικές συνθήκες, που δεν μπορούν να επιτευχθούν στην πραγματικότητα.

Για να μειωθεί αυτό το φαινόμενο, το 2019 θεσπίστηκε το πρότυπο WLTP, το οποίο περιλαμβάνει πιο ρεαλιστικές συνθήκες οδήγησης συγκριτικά με το προηγούμενο πρωτόκολλο NEDC. Ακόμα και έτσι όμως, παρατηρούνται σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των αναγραφόμενων τιμών κατανάλωσης και αυτών που μετράμε σε πραγματικές συνθήκες, μιας και στις δοκιμές του κύκλου WLTP τα αυτοκίνητα διανύουν απόσταση 23,3 χιλιομέτρων με μέση ταχύτητα τα 46,5 χλμ/ώρα και μέγιστη τα 131,3 χλμ/ώρα.

Προκειμένου να διαπιστώσουμε ποια αυτοκίνητα λένε την αλήθεια για την κατανάλωση που έχουν, πήραμε τις τιμές που έχουμε μετρήσει σε όλα τα μοντέλα που έχουμε δοκιμάσει ως τώρα και τις συγκρίναμε με αυτές που υπόσχονται οι εταιρείες. Θέσαμε ως μέγιστο όριο απόκλισης το 0,9 λίτρο/100 χλμ. Η έρευνα αφορά αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου αλλά και full υβριδικά.

Ποια είναι τα πιο «τίμια» οχήματα που καίνε πραγματικά όσα υπόσχονται;
Χωρίς να χάσουμε χρόνο, ας δούμε ποιοι πέρασαν τον… ανιχνευτή ψεύδους με επιτυχία!

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε