Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα Καλύτερα σε Κατανάλωση στην πόλη (λτ./100 χλμ.)

Τα Καλύτερα σε Κατανάλωση στην πόλη (λτ./100 χλμ.)

TOP 5: Τα καλύτερα μικρά SUV της αγοράς στην κατανάλωση

Διαβάστηκε από 37168 αναγνώστες - 25/12/2022

Συγκρίνουμε όλα τα μικρά SUV που έχουμε δοκιμάσει και βρίσκουμε τα 5 καλύτερα με τη χαμηλότερη κατανάλωση. Είναι όλα υβριδικά, και είναι το Honda Jazz Crosstar e:HEV, το Hyundai Kona Hybrid, το Nissan Juke Hybrid, το Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid και το Toyota Yaris Cross Hybrid. Ποιο θα βρεθεί στην κορυφή των καλύτερων;

Τα μικρά SUV με τη χαμηλότερη κατανάλωση

Όταν θέλουμε να αγοράσουμε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, η χαμηλή κατανάλωση είναι ένας σημαντικός τομέας που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, ούτως ώστε να έχουμε εξασφαλίσει οικονομικές μετακινήσεις στο μέλλον. Ο παράγοντας «πόσο καίει» είναι ακόμα πιο σπουδαίος στην περίπτωση που χρειαζόμαστε ένα αυτοκίνητο που θα κυκλοφορεί καθημερινά στην πόλη, όπως αυτά της κατηγορίας των μικρών SUV.

Ανατρέξαμε στις δοκιμές και τις μετρήσεις μας και βρήκαμε τα 5 μικρά SUV που έχουν τη χαμηλότερη πραγματική κατανάλωση, τόσο σε μικτό κύκλο όσο και εντός πόλης αλλά και στο ταξίδι. Αυτά είναι τα Honda Jazz Crosstar e:HEV, Hyundai Kona Hybrid, Nissan Juke Hybrid, Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid και Toyota Yaris Cross Hybrid, τα οποία αποδεικνύουν τόσο τα άλματα που έχει κάνει η τεχνολογία όσο και τις αρετές της υβριδικής τεχνολογίας.

Ήρθε η ώρα να δούμε την τελική κατάταξη, με αναλυτικές τιμές κατανάλωσης στην πόλη, στο ταξίδι και σε μικτό κύκλο, ώστε να έχετε μια εικόνα για το ποιο όχημα σας συμφέρει περισσότερο, ανάλογα με το πού κινείστε συχνότερα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Αυτά είναι τα 5 μικρά SUV που καίνε λιγότερο!

Μάρκα/Μοντέλο Είδος Κινητήρα Ιπποδύναμη (PS) Τιμή-από Κατανάλωση στην πόλη (λτ./100 χλμ.) Κατανάλωση σε ταξίδι (100 χλμ/ώρα) Πραγματική Μέση κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)
RENAULT CAPTUR 1.6 E-TECH 160 PS 160ps Plug-in hybrid 160   2,1 7,2 4,5
NISSAN JUKE 1.6 145 PS 145ps Hybrid 145   4 6 5,5
HONDA JAZZ CROSSTAR e:HEV 109ps Hybrid 109   4,5 6 5,2
HYUNDAI KONA Hybrid 141 PS 141ps Hybrid 141   4,8 5,5 6
TOYOTA YARIS CROSS 1.5 HDF 116 PS E-CVT 2WD 116ps Hybrid 116   4,5 6,7 5,3

Σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, πρώτο έρχεται το Plug-in υβριδικό Renault Captur E-Tech Hybrid, το οποίο έχει τη χαμηλότερη πραγματική κατανάλωση μέσα στην πόλη (καίει τα μισά από το δεύτερο καλύτερο μοντέλο), ενώ παράλληλα καταναλώνει τα λιγότερα και σε μικτό κύκλο. Με 160 ίππους, το Captur E-Tech είναι και το πιο ισχυρό της πεντάδας.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το υβριδικό Nissan Juke των 145 ίππων. Το ιαπωνικό μικρό SUV έχει τη δεύτερη χαμηλότερη κατανάλωση τόσο στην πόλη, όσο και στο ταξίδι.

Τρίτο έρχεται το Honda Jazz Crosstar e:HEV, επίσης με υβριδικό κινητήρα. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει τη δεύτερη χαμηλότερη στο ταξίδι (ίδια με του Juke), καθώς και τη δεύτερη μέση κατανάλωση.

Το Hyundai Kona Hybrid των 141 ίππων κατακτά την τέταρτη θέση, σημειώνοντας την καλύτερη κατανάλωση στο ταξίδι.

Η κορυφαία πεντάδα στην οικονομία καυσίμου ολοκληρώνεται με το Toyota Yaris Cross Hybrid.

Το πιο προσιτό μοντέλο της λίστας είναι το Toyota Yaris Cross Hybrid, το οποίο έχει τιμή 21.850 ευρώ. Ακολουθεί το Hyundai Kona Hybrid με 25.940 ευρώ, ενώ το Honda Jazz Crosstar e:HEV κοστίζει 28.950 ευρώ. Το υβριδικό Nissan Juke έχει τιμή 31.900 ευρώ, ενώ το Renault Captur E-Tech κοστίζει 38.170 ευρώ.

Τα 5 μικρά SUV που καίνε τα λιγότερα από όλα!
Στην κορυφή το Plug-in hybrid Renault Captur E-Tech,πρώτο σε μικτό κύκλο και στην πόλη!
Δεύτερο το υβριδικό Nissan Juke των 145 ίππων.
Τρίτο το Honda Jazz Crosstar e:HEV.
To Hyundai Kona Hybrid έρχεται τέταρτο και καίει τα λιγότερα στο ταξίδι.
Η πεντάδα κλείνει με το Toyota Yaris Cross Hybrid, που είναι και το φθηνότερο.
Θα έπαιρνες Plug-in υβριδικό για σχεδόν τσάμπα μετακινήσεις, ή προτιμάς τα απλά hybrid που δεν χρειάζονται πρίζα;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε