Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα καλύτερα Sport μοντέλα σε Πραγματική Μέση κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)

Τα καλύτερα Sport μοντέλα σε Πραγματική Μέση κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)

TOP 5 γρήγορα που καίνε λίγο

5/4/2023

Συγκρίνουμε τα γρήγορα αυτοκίνητα που έχουμε δοκιμάσει και βρίσκουμε τα 5 με τη χαμηλότερη πραγματική μέση κατανάλωση. Ford Fiesta ST, Ford Puma ST, Mazda MX-5, Seat Leon και VW GTI διαγωνίζονται για να κατακτήσουν την πρώτη θέση.

Τα 5 sport αυτοκίνητα με τη χαμηλότερη πραγματική μέση κατανάλωση

Κάποτε οι γρήγορες επιδόσεις ήταν συνυφασμένες με την μεγάλη κατανάλωση. «Ό,τι πάει, καίει» έλεγε ο σοφός λαός, κάτι που ήταν σαφώς αληθές. Βέβαια, κάποτε η βενζίνη είχε τη μισή –και λιγότερο- τιμή σε σχέση με τώρα, επομένως πολλοί ήταν πρόθυμοι να θυσιάσουν λίγα ευρώ παραπάνω στο βωμό της οδηγικής απόλαυσης.
Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην, και η ερώτηση «πόσο καίει» έχει παραγκωνίσει το «πόσο πάει». Από την άλλη πλευρά, η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας έχει συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της κατανάλωσης, σε σημείο που η φράση «γρήγορο αυτοκίνητο που καίει λίγο» έπαψε να ακούγεται σαν ανέκδοτο.

Με βάση τα παραπάνω, ανατρέξαμε στις μετρήσεις των αυτοκινήτων που έχουμε δοκιμάσει και σας παρουσιάζουμε τα 5 γρήγορα μοντέλα με τη χαμηλότερη μέση κατανάλωση σε μικτό κύκλο υπό πραγματικές συνθήκες. Η «φειδωλή» μα σβέλτη πεντάδα αποτελείται από τα Ford Fiesta ST και Puma ST με τα 200 άλογα, το δίλιτρο Mazda MX-5 των 184 ίππων, το Seat Leon 2,0 με 190 άλογα και το VW Polo GTI που αποδίδει 207 ίππους.

Ας δούμε την τελική κατάταξη με κριτήριο τη μέση πραγματική κατανάλωση.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε