Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα Καλύτερα μικρομεσαία σε χώρους

Τα Καλύτερα μικρομεσαία σε χώρους

TOP3: Τα 3 καλύτερα μικρομεσαία σε χώρους

29/12/2022

Ποιο είναι το πιο ευρύχωρο μικρομεσαίο; Για να το ανακαλύψουμε ψάξαμε στις μετρήσεις των αυτοκινήτων που έχουμε δοκιμάσει, συγκρίναμε τα αποτελέσματα και σας παρουσιάζουμε την τριάδα των μικρομεσαίων με τους μεγαλύτερους χώρους της αγοράς. Ford Focus, Hyundai i30 και Seat Leon είναι οι τρεις φιναλίστ. Πώς θα διαμορφωθεί η τελική κατάταξη;

Τα 3 καλύτερα μικρομεσαία στον τομέα των χώρων

Τα μοντέρνα μικρομεσαία μπορούν να χαρακτηριστούν ως «οικογενειακά», μιας και οι αυξημένες διαστάσεις τους σε σχέση με το παρελθόν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες μιας οικογένειας χωρίς να γίνουν παραχωρήσεις. Παράλληλα μπορούν να μεταφέρουν με άνεση 4, ακόμα και 5 ενήλικες επιβάτες και τις αποσκευές τους, αποδεικνύοντας πως τα SUV δεν αποτελούν μονόδρομο σε κάποιον που αναζητά αυτοκίνητο με μεγάλους χώρους.

Ποιοι είναι όμως οι βασιλιάδες της ευρυχωρίας; Για να το ανακαλύψουμε, κάναμε έρευνα στις μετρήσεις των αυτοκινήτων που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα και βρήκαμε τα 3 μοντέλα της μικρομεσαίας κατηγορίας που διαθέτουν συνολικά τους καλύτερους χώρους, τόσο στην καμπίνα όσο και στο πορτ-μπαγκάζ. Ford Focus, Hyundai i30 και Seat Leon είναι οι τρεις «πρωταθλητές». Ποιο θα βρεθεί στην κορυφή;

Ας δούμε την τελική κατάταξη, με αναλυτικές μετρήσεις για το χώρο αποσκευών, το πλάτος του πίσω καθίσματος, καθώς και το διαθέσιμο «αέρα» για τα κεφάλια και τα γόνατα των πίσω επιβατών, ούτως ώστε να φανεί ποιο αυτοκίνητο υπερτερεί και σε ποιον τομέα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Αυτά είναι τα τρία πιο ευρύχωρα μικρομεσαία της αγοράς

Μάρκα/Μοντέλο Για Γόνατα πίσω επιβατών (εκ.) Για Κεφάλι πίσω επιβατών (εκ.) Πλάτος πίσω καθίσματος (εκ.) Χωρητικότητα πόρτ μπαγκάζ (λίτρα)
FORD FOCUS 1.0 EcoBoost 155 PS mHEV 155ps 16,5 3,1 138,5 392
HYUNDAI i30 1.0 T 120 PS iMT 48V Hybrid 120ps 14,2 4,4 139,4 375
SEAT LEON 1.5 EcoTSI 130 PS 130ps 15,5 4,5 134,7 380

Στην πρώτη θέση βρίσκουμε το Ford Focus, το οποίο διαθέτει το μεγαλύτερο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών, 16.5 εκατοστά, καθώς και το πιο μεγάλο πορτ-μπαγκάζ με όγκο 392 λίτρα.

Δεύτερο συνολικά κατατάσσεται το Hyundai i30, που έχει το φαρδύτερο πίσω κάθισμα (139,4 εκατοστά) και έρχεται οριακά δεύτερο στον «αέρα» για τα κεφάλια των πίσω, με απειροελάχιστη διαφορά από τον νικητή της συγκεκριμένης μέτρησης, ο οποίος είναι το Seat Leon (4,4 εκατοστά για το i30, 4,5 εκατοστά για το Seat).

Το Leon ολοκληρώνει την τριάδα και παίρνει παράλληλα τη δεύτερη θέση στη μέτρηση του χώρου για τα γόνατα των πίσω επιβατών καθώς και στο πορτ-μπαγκάζ.

Χωράνε παιδιά, σκυλιά και την πεθερά!
Πρώτο στην ευρυχωρία το
Ford Focus, έχει τον περισσότερο «αέρα» για τα γόνατα των πίσω και το μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ.
Δεύτερο το Hyundai i30, κερδίζει στο πλάτος του πίσω καθίσματος.
Την τριάδα κλείνει το Seat Leon που έχει συνολικά καλές μετρήσεις.
Εσένα τι σε νοιάζει περισσότερο, οι χώροι για τους πίσω ή το μεγάλο πορτ-μπαγκάζ;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε