autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Αναγνωρίζοντας τις τεχνικές βλάβες

Αναγνωρίζοντας τις τεχνικές βλάβες

16/8/2024

Προλαβαίνεις βλάβες και ατυχήματα
Στο εξωτερικό προσφέρονται σε πακέτα ελέγχου
Ξεκινήστε από το ψυκτικό υγρό
Μην ξεχνάτε τα απαραίτητα παρελκόμενα όπως τρίγωνο, φαρμακείο κ.α.

Προλαβαίνεις βλάβες και ατυχήματα

Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και όσοι δεν έχουν ήδη φύγει, ετοιμάζονται. Και ενώ πλησιάζει η ώρα της μεγάλης… φυγής, μήπως πρέπει να σκεφτούμε λίγο και το αυτοκίνητό μας; Είναι μόνο ο έλεγχος για την πίεση στα λάστιχα, την στάθμη του λαδιού και το γέμισμα του ρεζερβουάρ όσα χρειάζεται το ΙΧ μας πριν από ένα μεγάλο ταξίδι; Κι όμως, ένα από τα πιο κομβικά σημεία για το οποίο πρέπει να έχουμε πάντα τον νου μας είναι οι τυχόν τεχνικές βλάβες και την αναγνώριση αυτών πριν από ένα μεγάλο ταξίδι. Ο έλεγχος αυτός είναι απαραίτητος για την αποφυγή βλαβών, ακόμη κι ατυχημάτων.

Στο εξωτερικό προσφέρονται σε πακέτα ελέγχου

Σίγουρα, οι απλοί έλεγχοι δεν είναι αρκετοί έτσι ώστε να αντικαταστήσουν μια επίσκεψη για ένα ραντεβού επιθεώρησης. Στην ουσία, πρόκειται περισσότερο για τον έλεγχο των εξαρτημάτων και παρελκόμενων που σχετίζονται με στην ασφάλεια βάση του αρμόδιου καταλόγου. Ειδικά στο εξωτερικό, ο ιδιοκτήτης του ΙΧ έχει την επιλογή να επιλέξει κατηγορία ελέγχου μεταξύ τριών πακέτων, του βασικού, του επιπρόσθετου και του ανώτερου. Στο βασικό, ελέγχονται μόνο τα ηλεκτρικά, η μπαταρία και τα ηλεκτρονικά. Αντίστοιχα, τα πακέτα ελέγχου έχουν ανοδικό κόστος ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξει ο οδηγός, καθώς όσο πιο ακριβό, τόσο μεγαλύτερος και πιο αναλυτικός ο έλεγχος.

Ξεκινήστε από το ψυκτικό υγρό

Ξεκινήστε με τον έλεγχο ψυκτικού υγρού και το αν υπάρχουν διαρροές, τη στάθμη του και συμπληρώστε εάν είναι απαραίτητο. Έπειτα, ρίξτε μια ματιά στο βιβλιάριο σέρβις του αυτοκινήτου σας, καθώς περνάμε στον έλεγχο του λαδιού. Απενεργοποιήστε τον κινητήρα και μετρήστε με τη βυθομετρική ράβδο, εκτός κι αν έχετε μοντέλο με δυνατότητα ηλεκτρονικού ελέγχου. Προσέξτε να έχει συμπληρωθεί περίπου ένα λίτρο από το ελάχιστο ως το μέγιστο όριο, ενώ να έχετε πάντα ένα εφεδρικό δοχείο στο πορτ-μπαγκάζ σας. Έπειτα, ελέγξτε το υγρό φρένων, πάλι με τη βοήθεια του βιβλιαρίου σας και αν έχετε αμφιβολίες, πηγαίνετε στο πλησιέστερο συνεργείο. Ακολούθως, ελέγξτε το σύστημα ψύξης, το οποίο κατά μέσο όρο, χάνει περί το 10% του υγρού του ετησίως.

Μην ξεχνάτε τα απαραίτητα παρελκόμενα όπως τρίγωνο, φαρμακείο κ.α.

Συνεχίστε με μια ματιά στους υαλοκαθαριστήρες σας, καθώς και το δοχείο πλυσίματος στα παρμπρίζ. Ύστερα, περάστε στα ελαστικά, όπου για τον έλεγχο του βάθους τους αρκεί και ένα νόμισμα του ενός ευρώ. Αν εντοπίσετε ρωγμές ή έχουν περάσει πολλά έτη χρήσης τους, τα αλλάζετε αμέσως. Τέλος, αφού ελέγξετε και την πίεσή τους, περάστε στον έλεγχο των φρένων, στο δίσκο και τα τακάκια. Ακολούθως, επιστρέψτε στην καμπίνα και κάνετε έναν έλεγχο στις λυχνίες, για τον έλεγχο των οποίων μπορείτε να προμηθευτείτε ακόμη και ειδικές εφαρμογές. Τέλος, ελέγξτε όλα σας τα φανάρια, πορείας και φλας, καθώς και βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα σύνεργα, όπως τρίγωνο, φαρμακείο, φακό κλπ.

Αυτό ήταν, είστε έτοιμοι για να απολαύσετε το ταξίδι και τις διακοπές σας!

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε