Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Ελαττωματικά ρουλεμάν γονάτου ανάρτησης; Αντικαταστήστε τα γρήγορα!

Διαβάστηκε από 5183 αναγνώστες - 19/6/2020

Μικρά, στρογγυλά και σημαντικά: Πώς αναγνωρίζονται τα ελαττωματικά ρουλεμάν γονάτου ανάρτησης; Τι επιλογές επισκευής υπάρχουν και πόσο κοστίζουν;

Οδοστρώματα μέτριας ποιότητας, κράσπεδα ή λακκούβες επηρεάζουν τα ρουλεμάν του γονάτου της ανάρτησης. Αυτό το εξάρτημα συνδέει το γόνατο με το αμάξωμα και φροντίζει επίσης για την ανάρτηση του οχήματος. Αλλά πώς αναγνωρίζονται οι ζημιές σε αυτό το στοιχείο και ποιες είναι οι δυνατότητες επισκευής;

Εντοπίστε χαλασμένα ή ελαττωματικά ρουλεμάν γονάτου ανάρτησης
Κατά κανόνα, τα ελαττώματα στο ρουλεμάν γονάτου ανάρτησης γίνονται γρήγορα αντιληπτά. Για παράδειγμα, αν το τιμόνι είναι πιο δύσχρηστο και πιο βαρύ σε σχέση με το συνηθισμένο, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι. Ακόμα κι αν ακούτε «χτυπήματα» ή τριξήματα όταν στρίβετε, το τιμόνι αντιδρά με υστέρηση ή είναι σπογγώδες, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ελαττωματικά ή φθαρμένα ρουλεμάν γονάτου. Το ίδιο ισχύει για τους ασυνήθιστους θορύβους όταν περνάτε πάνω από κακοτεχνίες του οδοστρώματος ή λακκούβες. Όποιος διαπιστώνει την ύπαρξη αυτών των συμπτωμάτων ή πως το αυτοκίνητό του δεν έχει σωστή συμπεριφορά στις στροφές, τότε πρέπει να επισκεφθεί το συντομότερο δυνατό ένα συνεργείο. Οι επαγγελματίες μπορούν στη συνέχεια να ελέγξουν και να καθορίσουν αν το ρουλεμάν επηρεάζεται πραγματικά ή αν άλλα μέρη προκαλούν τους θορύβους.



Επισκευή του ρουλεμάν του γονάτου ανάρτησης

Αν ένας ειδικός διαπιστώσει ότι το ρουλεμάν του γονάτου της ανάρτησης είναι ελαττωματικό, τότε πρέπει αυτό να αντικατασταθεί, αφού τα ρουλεμάν δεν επισκευάζονται. Ο κόπος, η όλη προσπάθεια και, συνεπώς, το κόστος της αντικατάστασης είναι παράγοντες, που εξαρτώνται από το εκάστοτε μοντέλο και τον τρόπο κατασκευής του άξονα. Ένα ανταλλακτικό από έναν γνωστό κατασκευαστή, όπως, για παράδειγμα, η Febi Bilstein ή η Sachs κοστίζει στη Γερμανία μεταξύ 10 και 80 ευρώ - ανά ρουλεμάν. Στο κόστος τους προστίθεται, βέβαια, ο φόρτος εργασίας για την αντικατάσταση. Αν πολλά άλλα εξαρτήματα πρέπει να αποσυναρμολογηθούν, για να αντικατασταθεί το ρουλεμάν του γονάτου της ανάρτησης, τότε ο λογαριασμός μπορεί να ξεπεράσει τα 350 ευρώ.



Το μέσο κόστος της αλλαγής (στη Γερμανία) κυμαίνεται μεταξύ 100 και 300 ευρώ. Βέβαια, αυτή η βλάβη δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί γρήγορα επειδή η αντικατάσταση είναι αρκετά χρονοβόρα. Το όχημα παραμένει συνήθως στο συνεργείο για αρκετές ώρες, προκειμένου να τοποθετηθούν καινούργια ρουλεμάν γονάτου. Παρεμπιπτόντως, αυτά τα ρουλεμάν (όπως και άλλα εξαρτήματα της ανάρτησης) αντικαθίστανται πάντοτε ανά άξονα. Επειδή σε αυτήν την περίπτωση βλάβης πραγματοποιείται στο τέλος και ευθυγράμμιση τροχών, προστίθενται άλλα 70 έως 130 ευρώ (στη Γερμανία) στο λογαριασμό. Η πρότασή μας: Οι τιμές διαφέρουν πολύ εδώ. Συνεπώς, αξίζει να ζητήσετε εκτιμήσεις κόστους από πολλά διαφορετικά συνεργεία.

Ποια είναι η διάρκεια ζωής των ρουλεμάν γονάτου ανάρτησης;
Η διάρκεια ζωής των ρουλεμάν γονάτου ανάρτησης καθορίζεται επίσης από το στιλ οδήγησης. Αν ορισμένα μέρη διαρκούν για ολόκληρη τη ζωή του αυτοκινήτου, κάποια άλλα πρέπει να αντικαθίστανται μετά από μόλις 40.000 χιλιόμετρα. Εκείνοι που συχνά οδηγούν σε δρόμους μέτριας ή κακής ποιότητας (π.χ. χωματόδρομους) ή «ανεβαίνουν» σε πεζοδρόμια και χρησιμοποιούν τα οχήματά τους με αυξημένη συχνότητα, λογικά αυξάνουν τη φθορά και μπορούν επομένως να μειώσουν την ανθεκτικότητα αυτού του εξαρτήματος.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις