Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Επισκευή αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Επισκευή αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων

Διαβάστηκε από 68778 αναγνώστες - 17/6/2022

Τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων με βλάβες δεν είναι υποχρεωτικό να αντικαθίστανται, αφού σχεδόν πάντα είναι δυνατή η επισκευή τους. Ποιο είναι το κόστος και η διαδικασία? Τι πρέπει να ξέρω για να γλυτώσω τα χρήματα μου?

Αν το αυτόματο κιβώτιο παρουσιάσει ζημιά, τότε αυτό θα κοστίσει ακριβά. Είτε πρόκειται για απλό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με μετατροπέα ροπής, είτε για ένα διπλού συμπλέκτη ή για ένα συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης. Αυτό το πολύπλοκο μηχανικό μέρος μπορεί μερικές φορές να κοστίσει περισσότερο ακόμα κι από ένα... ολόφρεσκο mini αυτοκίνητο! Σε σχέση με την αγορά ενός νέου αυτόματου κιβωτίου λοιπόν, η επισκευή του είναι φθηνότερη.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Ωστόσο, το οικείο μας, αξιόπιστο συνεργείο δεν είναι τις περισσότερες φορές η καλύτερη επιλογή για την επισκευή ζημιών του αυτόματου κιβωτίου. Επειδή τα αυτόματα συστήματα μετάδοσης είναι σαφώς πιο περίπλοκα σε σχέση με τα χειροκίνητα, τα συμβατικά συνεργεία δε διαθέτουν την εξειδίκευση και τα κατάλληλα εργαλεία, τόσο για τη διάγνωση όσο και για τις «λεπτές» εργασίες επισκευής. Τα ηλεκτροϋδραυλικά και η ηλεκτρονική διαχείριση αυτού του μηχανικού μέρους απαιτούν εξαιρετικές εξειδικευμένες γνώσεις. Τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία συχνά δε διαθέτουν αυτήν την εξειδικευμένη γνώση, με αποτέλεσμα τις πιο πολλές φορές να προτείνουν μόνο την αντικατάσταση του κιβωτίου.



Η αντικατάσταση ενός ελαττωματικού αυτόματου κιβωτίου με ένα νέο είναι μια υπόθεση συγκριτικά γρήγορη σε σχέση με την επισκευή του, αλλά γι αυτό το λόγο είναι ακόμα πιο ακριβή. Μάλιστα, τα έξοδα υπερβαίνουν συχνά την υπολειμματική αξία του αυτοκινήτου, έτσι οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες εξετάζουν κιόλας την πώλησή του. Αυτό που πολλοί δε γνωρίζουν είναι το εξής: Κατά βάση, όλες οι ζημιές σε ένα αυτόματο σύστημα μετάδοσης μπορούν να επισκευαστούν. Σε πολύ λίγες περιπτώσεις, τα ανταλλακτικά είναι πολύ ακριβά ή μια επισκευή είναι τόσο χρονοβόρα, που η τιμή δεν αξίζει τον κόπο.

Έτσι, πρέπει συχνά να αντικαθίστανται μόνο μέρη, που έχουν υποστεί φθορά. Αν το σφάλμα οφείλεται είτε στο σύστημα διαχείρισης είτε στο μετατροπέα ροπής, τότε αρκεί η επισκευή του πρώτου ή η αντικατάσταση του δεύτερου. Επίσης, η τοποθέτηση ενός πλήρους κιβωτίου ταχυτήτων, δηλαδή ενός ανανεωμένου μεταχειρισμένου κιβωτίου ταχυτήτων, είναι επίσης δυνατή σε εξειδικευμένα συνεργεία.



Πόσο κοστίζει όμως η επισκευή ενός κιβωτίου, με ποιον τρόπο το επισκευάζουν, ποιες είναι οι πιο συχνές αιτίες βλάβης τους και τι να αποφύγω? Ας δούμε μαζί στην επόμενη σελίδα τις απαντήσεις της AUTO BILD. 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε