Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
OPEL CORSA 1.2 DI TURBO
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

OPEL CORSA 1.2 DI TURBO

Διαβάστηκε από 26998 αναγνώστες - 1/3/2021

Μια δόση από Γαλλία, φαίνεται πώς έκανε σαφώς καλό στο Corsa. Δεν αναφερόμαστε στα πολλά σημάδια της Peugeot στο μικρό της Opel, αλλά στη ζωντανή προσωπικότητά του και στο -καλώς εννοούμενο- «αναιδές» ταμπεραμέντο του. Ο κινητήρας των 1,2 λίτρων λειτουργεί αναμφίβολα, όπως κάθε τρικύλινδρο μηχανικό σύνολο κάτω από το μπροστινό καπό, αλλά με τα 100 PS του δίνει σε κάθε περίπτωση ζωή στο Corsa, χάρη και στη μάλλον κοντή κλιμάκωση των σχέσεων του κιβωτίου του.

Κοινοποίησέ το »




Στο cockpit μπορούν όλοι να βρουν ό,τι θελήσουν γρήγορα και επίσης να αισθανθούν καλά. Τα καθίσματα είναι άνετα και ταιριάζουν καλά με τα σώματα των επιβατών, ενώ η κεντρική οθόνη είναι ευδιάκριτη στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Οι χώροι επαρκούν για 4 ενήλικες, αν και στο πίσω μέρος είναι στην πραγματικότητα πιο στενοί σε σχέση με του Mazda.



Τουλάχιστον, ο χώρος αποσκευών, με όγκο έως και 1.081 λίτρων, είναι κατά μια τσάντα ταξιδιού πιο ευρύχωρος σε σχέση με τον αντίστοιχο του Mazda 2 (950 l). Και αν κάποιος παραγγείλει ένα trailer για ποδήλατα, καλό είναι να γνωρίζει πως επιτρέπεται να ρυμουλκεί έως και 1.200 κιλά, δηλαδή 300 κιλά περισσότερα σε σχέση με το Mazda. Η ανάρτηση, τέλος, λειτουργεί με κυριαρχικό στιλ και μόνο στις έντονες ανωμαλίες του οδοστρώματος θα δυσανασχετήσει, χωρίς ωστόσο να προβληματίζει τον οδηγό του.