Στεγνώστε το αυτοκίνητο σωστά
Πάνω από όλα κατά το φθινόπωρο και το χειμώνα η υγρασία «ψάχνει» το δρόμο της προς το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Μία πιθανή αιτία είναι οι αγωγοί διαφυγής του νερού κάτω από το παρμπρίζ: Τη φθινοπωρινή περίοδο πέφτουν στο συγκεκριμένο σημείο πολλά φύλλα από τα δέντρα, τα οποία είναι ικανά να φράξουν τις διόδους του. Έτσι, το νερό της βροχής συγκεντρώνεται εκεί και εισέρχεται στο εσωτερικό μέσω των φίλτρων και των αγωγών των καλωδίων. Επόμενη πιθανή αιτία είναι οι φθαρμένες τσιμούχες. Αν έχετε την παραμικρή υποψία για κάτι τέτοιο, το συνεργείο οφείλει να αναλάβει και να αντικαταστήσει τυχόν ελαττωματικές τσιμούχες. Αν έχει συγκεντρωθεί υγρασία στο αυτοκίνητο, για παράδειγμα στην επιφάνεια του δαπέδου, οι αφυγραντήρες αέρα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στο στέγνωμά του. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρέπει να εξαλειφθεί η αιτία διείσδυσης της υγρασίας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Ακόμα ένας βασικός ύποπτος για τα θολωμένα τζάμια στο αυτοκίνητο είναι το φίλτρο αέρα της καμπίνας του. Μάλιστα, το συγκεκριμένο φίλτρο οφείλετε να το αντικαθιστάτε περίπου κάθε 15.000 χιλιόμετρα. Γιατί ένα βρώμικο φίλτρο του είδους περιορίζει την πρόσβαση του αέρα του εξαερισμού και του συστήματος κλιματισμού, με αποτέλεσμα να μη φεύγει εντελώς από το αυτοκίνητο η υγρασία. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε ότι κατά την αλλαγή του φίλτρου, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα ενεργού άνθρακα. Γιατί με αυτό εξουδετερώνονται, εκτός από τη γύρη, και οι περαιτέρω ρυπαρές ουσίες. Όσον αφορά το σημείο τοποθέτησής του, υπάρχουν για αυτήν πολλά σημεία στο αυτοκίνητο.
Αποτρέψτε τα θολωμένα τζάμια
Αρχικά, πρέπει να εξαλειφθούν οι αιτίες της υγρασίας. Προκειμένου να αποφύγετε το γρήγορο θόλωμα των τζαμιών στη συνέχεια, πρέπει να το αποτρέψετε: Για παράδειγμα, κάλτσες ή βαμβακερές σακούλες γεμάτες με άμμο, για παράδειγμα, για τις γάτες είναι ιδιαίτερα κατάλληλες επιλογές ως αφυγραντήρες στο ταμπλό. Ακόμα και ο τακτικός καθαρισμός του παρμπρίζ βοηθά επίσης, καθώς ένα βρώμικο τζάμι θολώνει πιο εύκολα σε σχέση με ένα καθαρό. Επιπλέον, υπάρχουν ειδικά αντιθαμβωτικά σπρέι, τα οποία «σφραγίζουν» το τζάμι και εμποδίζουν τη δημιουργία υγρασίας.
Μην οδηγείτε με θολωμένα τζάμια
Η οδήγηση με θολωμένα τζάμια δεν είναι μόνο επικίνδυνη, αλλά σε κάποιες χώρες είναι και αξιόποινη. Για παράδειγμα, στη Γερμανία το ποσό του σχετικού προστίμου ανέρχεται στα τουλάχιστον 10 ευρώ. Ή, σε περίπτωση ατυχήματος, είναι πολύ πιθανό να σας καταλογιστεί ακόμα και συνενοχή. Τέλος, ανάλογα με το ασφαλιστήριο του οχήματος, ενδέχεται να υπάρξουν περιορισμοί στην εξόφληση των απαιτήσεών σας σε περίπτωση μιας αμέλειας του είδους.
Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει
Copyright © 2024 - autoagora.gr