Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ποιες επιλογές έχεις?

Διαβάστηκε από 40979 αναγνώστες - 6/5/2020

Ανεξάρτητα μαγαζιά προσφέρουν την ίδια υπηρεσία σε παρόμοιες τιμές. Η διάρκεια ζωής της μονάδας ενέργειας ποικίλλει ανάλογα με το κλειδί και την μπαταρία. "Η τελευταία γενιά μπορεί έχει αυτονομία από τρία έως τέσσερα χρόνια", λέει ο υπάλληλος ενός ανεξάρτητου μαγαζιού. Τα πράγματα αλλάζουν με το keyless-go κλειδιά. "Αυτα απαιτούν ισχυρότερες μπαταρίες και θα πρέπει να αλλάζονται μία φορά το χρόνο", λέει η Ford.



Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ωρολογοποιό, αφου τα κλειδιά του αυτοκινήτου χρειάζονται τις ίδιες μπαταρίες λιθίου με τα ρολόγια χειρός και οι τιμές είναι συγκρίσιμες: "Η αλλαγή κοστίζει οκτώ ευρώ, επειδή δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό μεταξύ των κλειδιών και των ρολογιών", λέει ο Björn Thieme από την εταιρεία ρολογιών "Tick Tack" στο Lüneburg.
Τρίτη και φθηνότερη εναλλακτική λύση, είναι να αντικαθιστήσετε οι ίδιοι την μπαταρία. Τα περισσότερα από τα εγχειρίδια των αυτοκινήτων, σας λένε ποια ακριβώς μπαταρία χρειάζεται το κλειδί και με ποιο τρόπο να την αντικαταστήσετε.

Στο YouTube μπορείτε να βρείτε ένα σύντομο οδηγό, σχεδόν για κάθε κλειδί. Παρόλο που υπάρχουν πολλές παραλλαγές κλειδιών, η αλλαγή συνήθως λειτουργεί με την ίδια αρχή. Τραβήξτε το κλειδί έκτακτης ανάγκης έξω από την θήκη και ανοίξτε προσεκτικά το περίβλημα με ένα κατσαβίδι. Τώρα αντικαταστήστε την μπαταρία και κλείστε το περίβλημα σφιχτά. Πριν αφαιρέσετε την παλιά μπαταρία, βγάλτε μια γρήγορη φωτογραφία με το κινητό σας τηλεφώνο, ώστε να βεβαιωθείτε ότι η νέα μπαταρία έχει τοποθετηθεί σωστά.


Προσοχή! Η αλλαγή δεν πρέπει να διαρκέσει πολύ χρόνο, διαφορετικά τα δεδομένα για το κλειδί θα μπορούσαν να χαθούν. Σε αυτή την περίπτωση, το κλειδί πρέπει να κωδικοποιηθεί εκ νέου από τον αντιπρόσωπο. Οι μπαταρίες διατίθενται στο διαδίκτυο ή σε μαγαζιά για λιγότερο από ένα ευρώ. Στα Keyless Go κλειδία θα πρέπει να τοποθετούνται μπαταρίες υψηλής ποιότητας, διαφορετικά η επόμενη αντικατάσταση θα είναι πιο σύντομη από την αναμενόμενη.  
Μια ματιά στα έξοδα
Η αλλαγή μπαταρίας στο λειδί είναι εύκολη υπόθεση. Μόνο αν το αυτοκίνητο έχει άλλα προβλήματα, αξίζει μια βόλτα στο συνεργείο.
Κόστος: από 0,89 ευρώ
Χρόνος: 5 λεπτά
Επίπεδο δυσκολίας: Για αρχάριους
 
Μπαταρίες για κλειδία αυτοκινήτων
Αν δεν είστε σίγουροι ποια μπαταρία είναι κατάλληλη για τα κλειδία σας, μπορείτε να συμβουλευτείτε το manual ή να δοκιμάσετε την τύχη σας στο Google. Διαφορετικά, μια ματιά στο ίδιο το κλειδί βοηθά.
Τα κλειδιά του αυτοκινήτου συνήθως περιέχουν μπαταρίες λιθίου από διοξείδιο του μαγγανίου. Επισημαίνονται με ένα γράμμα C και το γράμμα που ακολουθεί υποδεικνύει το σχέδιο. Το R σημαίνει μια στρογγυλή μπαταρία σε αυτή την περίπτωση. Οι τέσσερις αριθμοί πίσω δείχνουν τη διάμετρο και το ύψος των μπαταριών σε χιλιοστά. Το CR 2025 είναι μια μπαταρία λιθίου από διοξείδιο του μαγγανίου με διάμετρο 20 mm και ύψος 2,5 mm.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει