8 φωτογραφίες »

306 ίπποι και 530 χιλιόμετρα αυτονομία για το 1ο e-SUV της Skoda

Διαβάστηκε από 4026 αναγνώστες - 13/9/2021

Η Skoda λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό SUV με ιπποδύναμη έως 306 ίππους, αυτονομία που ξεπερνάει τα 530 χιλιόμετρα και τεχνολογία που συναρπάζει. Με τιμή εκκίνησης τα 35.800 ευρώ χωρίς το όφελος της επιδότησης, το ηλεκτροκίνητο Enyaq iV έρχεται να θέσει νέα δεδομένα στην κατηγόρια.

To Skoda Enyaq iV είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV της εταιρίας και ακολουθεί τα τεχνολογικά χνάρια των «αδερφικών» VW ID.4 και Audi Q4 e-tron, έχοντας όμως καλύτερη τιμή και όντας πιο ευρύχωρο. To Enyaq είναι το βασισμένο στην πλατφόρμα  ΜΕΒ του ομίλου, που είναι αποκλειστικά σχεδιασμένη για ηλεκτροκίνητα οχήματα, ενώ το εντυπωσιακό με το SUV της Skoda είναι ότι εμφανισιακά βρίσκεται πολύ κοντά στο πρωτότυπο που είχαμε δει.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Η ιδιαίτερη σχεδίαση, οι τεράστιες ζάντες και η φωτιζόμενη μάσκα προκαλούν τα βλέμματά ακόμη και όταν το αυτοκίνητο είναι ακίνητο. Με τρία διαφορετικά  συστήματα κίνησης, αυτονομία από 362 έως 536 χιλιομέτρων και τιμές που ξεκινούν από 35.800 ευρώ χωρίς το όφελος της επιδότησης, το Enyaq προορίζεται για να απευθυνθεί σε ένα όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό.

Φωτιζόμενη μάσκα και ζάντες έως 21 ιντσών
Η σχεδίαση του Enyaq είναι ιδιαίτερη και μυώδη, με εντυπωσιακές διαστάσεις που αγγίζουν τα 4,65 μέτρα μήκος, τα 1,88 μέτρα πλάτος και τα 1,62 μέτρα ύψος.  Εντυπωσιακός είναι κι ο εμπρός πρόβολος, όπου συναντάμε στον προαιρετικό εξοπλισμό την φωτιζόμενη μάσκα, Crystal Face, που φωτίζεται συνολικά από 130 LED και συνδυάζεται αρμονικά με τα λεπτά αιχμηρά φωτιστικά σώματα τύπου LED (προαιρετικά Matrix LED). Στο πίσω μέρος κυριαρχούν τα διαιρούμενα φώτα σε τρισδιάστατη σχεδίαση, με το όνομα της εταιρίας να κοσμεί την πόρτα του πορτμπαγκάζ με μεγάλα γράμματα. Το Enyaq iV είναι διαθέσιμο με ζάντες που ξεκινούν από τις 19 ίντσες και φτάνουν τις 21 ίντσες.


Η ιπποδύναμη των κινητήρων συνόλων ξεκινάει από 148 ίππους και φτάνει μέχρι τους 306 ίππους στην κορυφαία έκδοση RS

Η ιπποδύναμη των κινητήρων συνόλων ξεκινάει από 148 ίππους και φτάνει μέχρι τους 306 ίππους στην κορυφαία έκδοση RS

Αποθηκευτικός χώρος 585 λίτρων και διαχείριση μέσω φωνητικών εντολών
Η καμπίνα του ηλεκτρικού SUV ξεχωρίζει για την ευρυχωρία της, την τεχνολογία που διαθέτει και τις προσεγμένες λεπτομέρειες της. Χάρη στην ποιοτική του κατασκευή με premium υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και τη συναρμογή υψηλού επιπέδου, το εσωτερικό του Skoda δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα ακριβότερα μοντέλα του ομίλου. Πίσω από το τιμόνι βρίσκεται ένας ασυνήθιστα μικρός ψηφιακός πίνακας οργάνων, μόνο 5,3 ίντσες, που εμφανίζει μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε, σύμφωνα με την εταιρία, να μην αποσπά την προσοχή του οδηγού από το δρόμο. Για να δεις ο οδηγός τα υπόλοιπα δεδομένα θα πρέπει να προβεί στην προαιρετική επιλογή του Head-Up Display συστήματος και να πληρώσει 1,600 ευρώ, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα και την κεντρική οθόνη του infotainment από τις 10 ίντσες, που είναι στη βασική έκδοση, σε 13 ίντσες. Το λειτουργικό σύστημα του Enyaq iV απαντάει στο όνομα «Laura» και ο οδηγός μπορεί να το διαχειριστεί μέσω φωνητικών εντολών, χειρονομιών ή με το κλασικό τρόπο. Επίσης μέσω ειδικής εφαρμογής ο ιδιοκτήτης του SUV μπορεί να ελέγχει μέσω κινητού τηλεφώνου διάφορες λειτουργίες του αυτοκίνητου εξ αποστάσεως, όπως ο κλιματισμός.

Πίσω από το τιμόνι βρίσκεται o μικρός ψηφιακός πίνακας οργάνων 5,3 ιντσών, που εμφανίζει μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες για να μην αποσπά την προσοχή του οδηγού από το δρόμο

Πίσω από το τιμόνι βρίσκεται o μικρός ψηφιακός πίνακας οργάνων 5,3 ιντσών, που εμφανίζει μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες για να μην αποσπά την προσοχή του οδηγού από το δρόμο


Για την εσωτερική διαμόρφωση του SUV, η Skoda κατάργησε τις κλασσικές επιλογές και για πρώτη φορά παρουσιάζει τα «Design Selection», που είναι θεματικά εσωτερικά που βελτιώνουν τη σαφήνεια κατά τη διαμόρφωση.  Οι επιλογές συνδυάζουν διαφορετικά καλύμματα και επενδύσεις καθισμάτων, χρωματικές διαβαθμίσεις και φωτισμό περιβάλλοντος. Τα νέα υλικά, όπως το παρθένο μαλλί ή ο πολυεστέρας από ανακυκλωμένα μπουκάλια ΡΕΤ, υπογραμμίζουν τα πράσινα διαπιστευτήρια του Enyaq. Το ηλεκτρικό SUV μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 5 άτομα, με αρκετό χώρο για γόνατα και κεφάλι για τους πίσω, χάρη στο μεταξόνιο των 2,77 μέτρων, ενώ η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 585 λίτρα σε 5θεσια διαμόρφωση και τα 1710 λίτρα σε 2θέσια.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »