Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
80% φόρτιση σε 34 λεπτά και εντυπωσιακή ποιότητα κύλισης
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

80% φόρτιση σε 34 λεπτά και εντυπωσιακή ποιότητα κύλισης

Διαβάστηκε από 5929 αναγνώστες - 13/9/2021

Τα συστήματα κίνησης που θα εφοδιάζουν το Skoda Enyaq iV δεν είναι άγνωστα, μιας και τα έχουμε ήδη δει σε αυτοκίνητα του VW ομίλου. Η ιπποδύναμη τους ξεκινάει από 148 ίππους στην έκδοση 50 και φτάνει μέχρι τους 204 ίππους στην έκδοση 80. Οι μπαταρίες έχουν χωρητικότητα από 52kWh έως 82kWh, υπόσχοντας αυτονομία έως και 536 χιλιόμετρα και φόρτιση στο 80% από ταχυφορτιστή 100 KW σε 34 λεπτά. Σύντομα περιμένουμε και την RS τετρακίνητη έκδοση που θα αποδίδει 306 ίππους, με αυτονομία 460 χιλιόμετρα και θα έχει το 0-100 χλμ./ώρα σε 6,2 δευτερόλεπτα.

Κοινοποίησέ το »

 
Εντυπωσιακή ποιότητα κύλισης, ήσυχο ακόμα και για ηλεκτρικό
Το εντυπωσιακό SUV κινείται σβέλτα με τον ηλεκτροκινητήρα των 204 ίππων, γράφοντας το 0-100 χλμ./ώρα σε 8,4 δευτερόλεπτα, με την επιτάχυνση να είναι έντονη. Είναι ιδιαίτερα ήσυχο, ακόμα και για ηλεκτρικό, με την ποιότητα κύλισης του να είναι εντυπωσιακή. Το σύστημα προσαρμοσμένων αναρτήσεων, που ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό, συνεργάζεται άψογα με τους τροχούς των 20 ιντσών και δεν επιτρέπει περίεργες κλίσεις. Το αρνητικό είναι ότι το Enyaq iV δεν μπορεί να κρύψει το βάρος των 2,1 τόνοι, ειδικά κατά το φρενάρισμα του.

Σύντομα θα δούμε και την επετειακή έκδοση «Founders Edition », που θα είναι περιορισμένη σε 1.895 μονάδες και θα δημιουργηθεί προς τιμής της επετείου της εταιρείας. Θα διαθέτει στάνταρ τη φωτιζόμενη μάσκα, ζάντες 21 ιντσών, ειδικά χρώματα βαφής με μαύρες πινελιές και πιο σπορ ποδιές, ενώ θα φέρει πλήρες εξοπλισμός και ειδική πλακέτα αρίθμησης.

Στην Ελλάδα, όπως προείπαμε, το SUV της Skoda είναι ήδη διαθέσιμο με την βασική του έκδοση να ξεκινάει από τα 35.800 ευρώ για το Enyaq iv50, ενώ η κορυφαία έκδοση Enyaq iV Sportline 80 έχει τιμή εκκίνησης τα 51.100 ευρώ. Οι τιμές είναι χωρίς την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά», ενώ η βασική του έκδοση δεν υπόκειται σε φόρο εταιρικής χρήσης.

Συμπέρασμα
Το νέο Skoda Enyaq είναι ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο, με χαρακτηριστικά και τεχνολογία που σίγουρα θα το κάνουν να ξεχωρίσει στην κατηγορία των ηλεκτρικών SUV. Από τη βασική του έκδοση δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ανταγωνιστές του, με την τιμή και την ευρυχωρία του να είναι οι βασικοί του σύμμαχοι, ενώ στην κορυφαία του έκδοση οι επιδόσεις τους υπενθυμίζουν στο κοινό τη δύναμη του σήματος RS.
 
 

Κοινοποίησέ το »