Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οδηγώντας το «Θηρίο»

Διαβάστηκε από 7955 αναγνώστες - 2/11/2020

Η αναρρίχηση στην κορυφή αυτής της G-Class γίνεται πιο εύκολα από το αναμενόμενο. Μόλις ανοίξουν οι πόρτες, ξεδιπλώνονται προς τα κάτω τα πρακτικά ηλεκτρικά αναδιπλούμενα σκαλοπάτια, που φωτίζονται από προβολείς LED. Έτσι αναρριχηθήκαμε σε μια όαση πολυτέλειας, βερνικιού και δέρματος. Πίσω από το τιμόνι, η θέα περιπλανιέται στην... εξοχή, όπως από έναν πύργο παρατήρησης πάνω από τους δυναμικούς θόλους από ανθρακονήματα στο καπό. Κάπου στα βάθη αυτής της οροσειράς από λαμαρίνα ακούγεται ο τετράλιτρος V8 από το Affalterbach, τον οποίο η Brabus με τη βοήθεια άφθονης βιταμίνης Β(ενζίνης) αποδίδει 800 PS και 1000 Nm ροπής!

 

Είναι απλά αδιανόητο με τι δύναμη επιτίθεται αυτός ο κολοσσός. Δίνει στον εαυτό του μερικές στιγμές κατά τη διάρκεια του kickdown, και στη συνέχεια ανασηκώνεται σαν ταύρος, που σηκώνει τα κέρατα του για να επιτεθεί. Και έπειτα, όπως μια μεταλλική χιονοστιβάδα, φτάνει μέσα σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα από στάση έως τα 100 km/h. Αν και το pick-up έχει τη μορφή ενός Mercedes Sprinter και είναι τουλάχιστον πολύ βαρύ, ο οδηγός το αισθάνεται απροσδόκητα βολικό και πάνω απ όλα απίστευτα ελαφρύ. Σε ένα γκαράζ ή στα στενά μιας παλιάς πόλης ίσως να μην τολμάτε να φανταστείτε τον κολοσσό.



Όμως, σε μία επαρχιακή οδό με στροφές, δίνει μια καλή διάθεση, ενώ στον αυτοκινητόδρομο οι οδηγοί φορτηγών μένουν έκπληκτοι όταν τους περνάτε στο ύψος των ματιών τους με ταχύτητα δυόμισι φορές μεγαλύτερη. Μπορεί να είναι καλό το γεγονός ότι η τελική ταχύτητα του pick-up περιορίζεται στα 210 km/h. Ειδικά με δεδομένο ότι δεν είναι εξοπλισμένο για τα πλέον δύσκολα εδάφη, πιθανότατα δε θα έχει πρόβλημα να αντιμετωπίσει τις συνθήκες της τούνδρας ή μιας ερήμου.



Συμπέρασμα
Βασική τιμή 469.300 ευρώ! Για εμάς, τους «νορμάλ» οδηγούς αυτοκινήτων, αυτό το pick-up της Brabus απέχει όσο ο ¶ρης και η Σελήνη από τη Γη. Αλλά αυτό το σιδερένιο κάστρο είναι πολύ επιβλητικό έτσι, όπως ορμά προς τα εμπρός με τα 800 PS του. Wow!
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει