Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η πιο δυναμική Skoda Fabia που κυκλοφόρησε ποτέ!

5/2/2021

Η 4η γενιά της Skoda Fabia που θα παρουσιαστεί και επίσημα τους επόμενους μήνες, θα είναι η πιο δυναμική που έχει σχεδιαστεί ποτέ από την Τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία. Ποιες είναι όμως οι πιο σημαντικές αλλαγές?

Οι ιθύνοντες της Skoda πήραν την απόφαση να παρουσιάσουν τη νέα γενιά της Skoda Fabia, μιας και η σημερινή, τρίτη γενιά, που υπέστη το συνηθισμένο facelift το 2018 συμπλήρωσε ήδη 6 χρόνια παρουσίας ενώ η επόμενη, τέταρτη γενιά, έχει ήδη προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο της το 2021.

Ο «οργασμός» παρουσίασης νέων μοντέλων από την Skoda θα συνεχιστεί λοιπόν, μετά και την παρουσίαση της νέας Octavia, αλλά και το ντεμπούτο του Enyaq. Μέσα στο νέο έτος, η Skoda αναμένεται να λανσάρει το ανανεωμένο Kodiaq, το Enyaq coupe αλλά και την ολοκαίνουρια Fabia.

Ο νέος επικεφαλής σχεδίασης της βιομηχανίας, Oliver Stefani, επωμίζεται το βάρος του σχεδιασμού της εξωτερικής σχεδίασης, όπου η επιλογή της πλατφόρμας MQB-A0 θα φέρει σημαντικές αλλαγές στη νέα Fabia, με το μεγαλύτερο κατά μερικά χιλιοστά πλάτος αλλά και τον ολοκαίνουργιο και μοντέρνο σχεδιασμό των εμπρός προβολέων, να είναι οι πιο σημαντικές. Πίσω, τα φωτιστικά σώματα θα χωρίζονται σε δύο μέρη. Στο εσωτερικό όλοι οι πίνακες οργάνων θα είναι ψηφιακοί. Από πλευράς κινητήρων, στη βάση θα συναντήσουμε το γνωστό μας από τον όμιλο VW τρικύλινδρο μηχανικό σύνολο του 1,0 λίτρου, ενώ οι ισχυρότερες εναλλακτικές θα προέρχονται από την παλέτα των κινητήρων της Octavia.

Αντίθετα πάντως, με τις πληροφορίες που ανέφεραν την ύπαρξη υβριδικών κινητήρων για τη νέα Skoda Fabia, η 4η γενιά του δημοφιλούς μοντέλου, δεν θα λάβει κάποια ήπια υβριδική έκδοση ή άλλου είδους υβριδική τεχνολογία. Δεδομένο θεωρείται επίσης πως δεν θα προσφερθεί με κινητήρες πετρελαίου. Η πρεμιέρα της τέταρτης Skoda Fabia της ιστορίας θα γίνει το 2021 και, λίγο αργότερα, θα ακολουθήσει και η station wagon εκδοχή του μικρού Τσέχικου μοντέλου ενώ οι τιμές της νέας Fabia αναμένεται να ξεκινούν από τα 15.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις