Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Οδηγούμε νέο Opel Crossland facelift

Διαβάστηκε από 17395 αναγνώστες - 28/12/2020

Το Opel Crossland συνεχίζει την επιτυχημένη εμπορική του πορεία, έχοντας δεχτεί την απαραίτητη αισθητική και τεχνολογική ανανέωση.

Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το 2017, το Opel Crossland ξεχώρισε για την ευρυχωρία του και η ανανεωμένη έκδοση που παρουσιάζουμε σήμερα, δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Αν το πίσω κάθισμα συρθεί κατά 15 εκατοστά προς τα εμπρός, ο όγκος φόρτωσης φτάνει πια τα 520 λίτρα, δηλαδή 150 περισσότερα σε σχέση με τον ίδιο χώρο στο Astra. Αν το πίσω κάθισμα -με τη διαιρούμενη σε αναλογία 60/40 πλάτη του- αναδιπλωθεί, η επίπεδη επιφάνεια φόρτωσης παρέχει όγκο 1.255 λίτρων. Έτσι, το Crossland προβάλλει ένα πλεονέκτημα από τα παλιά: έχει ευμετάβλητο εσωτερικό, όπως ένα μικρό van, και είναι ψηλό σαν ένα SUV. Αυτά όμως τα ξέραμε. Τι νέο υπάρχει;



Με το facelift, το Crossland απέκτησε κι αυτό το νέο οικογενειακό πρόσωπο, τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Opel. Νέα μάσκα, νέα φωτιστικά σώματα ενώ επιπλέον, υπάρχει προστασία του κάτω μέρους του αμαξώματος τόσο μπροστά όσο και πίσω. Τα γράμματα του λογότυπου "Crossland" έχουν μεταφερθεί στη κέντρο της πίσω πόρτας, μία αλλαγή, που κάνει το αυτοκίνητο να φαίνεται πιο φαρδύ, ενώ προαιρετικά διατίθεται και ένα έγχρωμο κλιπ κατά μήκος της γραμμής της οροφής και ένα βαμμένο ταμπλό στο εσωτερικό. Έτσι, το facelift έχει ολοκληρωθεί.

Το Crossland ήταν το πρώτο αυτοκίνητο στο... γάμο των Γερμανών με το γαλλικό όμιλο PSA (Peugeot, Citroën), όπου η Opel δεν τόλμησε πραγματικά να κατασκευάσει ένα... Opel, αφού η ανάρτηση και το τιμόνι είχαν γαλλικό "άρωμα". Όλα αυτά, όμως, ανήκουν πια στην ιστορία, αφού το ανανεωμένο Crossland είναι πια ...Opel!
 
Κινητήρας και οδική συμπεριφορά
Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας διέθετε τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1,2 λίτρων και των 130 PS, που ήδη έχουμε επαινέσει στο Corsa. Το χειροκίνητο κιβώτιο, 6 σχέσεων, έχει αραιή κλιμάκωση, αλλά συμβάλλει στο δυναμισμό του Crossland κάτω από τις 2.000 σ.α.λ. Το νέο στοιχείο για την οδήγηση είναι ότι το μικρό van-SUV της Opel κάνει αμέσως ό,τι θελήσει ο οδηγός του: το τιμόνι έχει ρυθμιστεί από την αρχή, είναι πιο σφιχτό και παρέχει καλύτερη πληροφόρηση. Επίσης, οι μηχανικοί της Opel ρύθμισαν την ανάρτηση, βελτιώνοντας τα στάδια συμπίεσης και απόσβεσης των αμορτισέρ. Έτσι, το Crossland παρουσιάζει μειωμένες κλίσεις στις γρήγορες στροφές, είναι πλέον πιο σφιχτό στις αλλαγές πορείας και δεν ταλαντεύεται στις μεγάλες κυματοειδείς ανωμαλίες, γεγονός που αυξάνει υποκειμενικά την αίσθηση της ασφάλειας. Επιτέλους, το Crossland μπορεί να είναι Opel!


 
Το ανανεωμένο Crossland διατίθεται στην ελληνική αγορά με 2 κινητήρες βενζίνης και 2 diesel, ενώ ο εξοπλισμός είναι σχεδόν πλήρης από τις αρχικές εκδόσεις. Η βασική έκδοση βενζίνης εξοπλίζεται με τον 1.2lt κινητήρα των 83 ίππων και 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με την τιμή της να ξεκινά από τα 16.700 ευρώ. Στην επόμενη βενζινοκίνητη έκδοση, ο 1.2 lt. turbo κινητήρας αποδίδει 130 ίππους και συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με τιμή από 19.100 ευρώ, ή με το αυτόματο κιβώτιο των 6 σχέσεων και τιμή από 21.100 ευρώ. Ο 1.5 lt diesel κινητήρας διατίθεται σε 2 εκδόσεις: με 110 ίππους και μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο στα 19.000 ευρώ ή με 120 ίππους και αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, στα 21.000 ευρώ.

Συμπέρασμα
Δύο αυτοκίνητα σε ένα και -τελικά- καλό! Χάρη στο φινίρισμα, ο συνδυασμός της Opel από van και SUV κινείται, όπως θα περιμέναμε από ένα αυτοκίνητο, που κοσμείται με τον κεραυνό, το trade mark της γερμανικής εταιρείας. Πολύ αυτοκίνητο για τα λεφτά του!
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις