Οδηγούμε το νέο Hyundai Kona Hybrid

Διαβάστηκε από 58175 αναγνώστες - 19/1/2021

Η χαμηλή κατανάλωση συναντά ένα mini SUV: Το νέο Hyundai Kona Hybrid διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης και έναν ηλεκτροκινητήρα - βέβαια, φορά και παπούτσια γυμναστικής...

Το γνωρίζουμε ήδη από το 2017. Το Hyundai Kona είναι ένα mini SUV, μήκους 4,17 m, με υπερυψωμένη θέση οδήγησης, ώστε να παρέχει καλύτερη περιφερειακή ορατότητα, ενώ πιο εύκολη ήταν και η διαδικασία πρόσβασης και αποβίβασης από το αυτοκίνητο. Τέλος, ο χώρος των αποσκευών έχει όγκο από 361 έως 1.143 λίτρα, τιμές που κρίνονται εντάξει, αλλά δεν είναι και οι κορυφαίες. Αν το θέσουμε χονδρικά, το Kona είναι μεγάλο μοντέλο της Hyundai αφού διατίθεται σε τέσσερεις εκδόσεις...Ένα βενζινοκίνητο, ένα diesel, ένα ηλεκτροκίνητο και τώρα, ένα Hybrid.
Επομένως, ο λόγος γίνεται για το συνδυασμό ενός βενζινοκινητήρα και ενός ηλεκτρικού μηχανικού συνόλου, ένα ρεζερβουάρ βενζίνης μόλις 35 λίτρων και μία μικρή μπαταρία 1,56 kWh. Η μπαταρία φορτίζεται κατά τη διάρκεια της κίνησης του οχήματος, και όχι μέσω πρίζας στο γκαράζ, επομένως ο λόγος γίνεται για ένα υβριδικό μοντέλο, όχι ένα plug-in υβριδικό.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Advertisement