Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Alfa Romeo Tonale: Οδηγούμε το νέο μοντέλο
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Alfa Romeo Tonale: Οδηγούμε το νέο μοντέλο

Διαβάστηκε από 14950 αναγνώστες - 5/5/2022

Κομψή και εξηλεκτρισμένη, η Alfa Romeo Tonale έρχεται να μπει δυναμικά στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV. Μπορεί να έχει την αίγλη, αλλά διαθέτει τα σπορ χαρακτηριστικά της εταιρίας, ώστε να ξεχωρίσει από το μέσο όρο?

Alfa Romeo Tonale: Το νέο SUV της εταιρίας είναι εδώ

Η Alfa Romeo Tonale παρουσιάστηκε πριν λίγες εβδομάδες μέσα σε νέα εορταστικό κλίμα, μιας και σηματοδοτεί την αρχή της νέας σελίδας που θέλει να γράψει η φίρμα. Η σχεδιασμένη από Έλληνα Ιταλίδα, σαν εκπρόσωπος της εταιρίας στην μικρομεσαία κατηγορία των SUV έχει σαν στόχο να «μπει στο μάτι» του άμεσου ανταγωνιστή της, του Tiguan και των λοιπών πιο premium μοντέλων. Την οδηγούμε για πρώτη φορά και βγάζουμε τα συμπεράσματα μας.
 

Ιταλική κομψότητα, αισθητική σχεδίαση, με ποιοτικό εσωτερικό κι εκπληκτικό infotainment

Η αισθητική του μοντέλου βρύει από ιταλική φινέτσα. Προσεκτικά επεξεργασμένες και σμιλεμένες με ιδιαίτερη φροντίδα επιφάνειες, τονισμένες γραμμές και χαρακτηριστικά στοιχεία της φίρμας που συνδέουν το παρελθόν με το σήμερα δημιουργούν την κομψή, αλλά ταυτόχρονα macho εικόνα της Alfa Romeo Tonale. Ο εμπρός πρόβολος ξεχωρίζει λόγω του διαχρονικού θυρεού, «Τrilobo», αλλά και των έξι λεπτών προβολέων, ενώ οι αλουμινένιες ζάντες έχουν το κλασσικό σχέδιο με τις 5 μεγάλες στρογγυλές οπές. Εντυπωσιακά και τα πίσω φωτιστικά σώματα, που ενώνονται μεταξύ του με μια γραμμή φωτός, ενώ μικρές στιλιστικές πινελιές, όπως τα χρώματα της σημαίας της Ιταλίας στους καθρέπτες κάνουν ακόμα πιο μοναδικό το μοντέλο. Η καμπίνα του SUV βγάζει μια έντονη αίσθηση πολυτέλειας, με τη σχεδίαση της να είναι οδηγοκεντρική και ταυτόχρονα εργονομική, κάνοντας τον οδηγό να θέλει να πατήσει ακόμα πιο βαθιά το γκάζι.



Το τριάκτινο τιμόνι με το ενσωματωμένο κουμπί εκκίνησης έχει αισθητικές ρίζες από τα θρυλικά αγωνιστικά της εταιρίας. Βέβαια δεν ισχύει το ίδιο και για το καντράν, όπου πλέον δεν υπάρχουν τα κλασικά στρογγυλά όργανα με τις βελόνες, αλλά μια οθόνη 12,3 ιντσών. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μια οθόνη αφής 10,25 ιντσών που τρέχει ένα βελτιωμένο λογισμικό, το όποιο δέχεται ενημερώσεις «over the air», έχει βελτιωμένη δομή στο μενού, μεγάλες δυνατότητες συνδεσιμότητας και παίρνει φωνητικές εντολές μέσω της Alexa της Amazon. Στο συγκεκριμένο κομμάτι η Alfa Romeo έδωσε ιδιαίτερη έμφαση, καταφέρονταν να αφήσει πίσω την κακιά εικόνα που είχε στο τομέα των infotainment.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε