Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αξίζει την επένδυση το Full Hybrid Mitsubishi Colt;

Αξίζει την επένδυση το Full Hybrid Mitsubishi Colt;

Διαβάστηκε από 8398 αναγνώστες - 10/2/2024

Στην κορυφή βρίσκεται η full υβριδική έκδοση, που συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα 1.600 κ. εκ απόδοσης 94 ίππων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 49 ίππων, με τη συνολική ισχύ να ανέρχεται στους 145 ίππους, ενώ η τιμή εκκίνησης στη Γερμανία θα είναι τα 25.990 ευρώ (23.330 ευρώ ξεκινάει το Clio με τον αντίστοιχο κινητήρα στη Γερμανία, 28.670 στη χώρα μας). Για το 0-100 χλμ./ώρα θέλει 9,3 δλ, με το αυτόματο κιβώτιο multi-mode να προσφέρει τα μέγιστα στο κομμάτι των επιδόσεων, αλλά και της οικονομίας αφού διαχειρίζεται με μαεστρία τα δυο μοτέρ, επιτρέποντας μια μέση κατανάλωση στα 4,1 λτ./100 χλμ. σύμφωνα με την εταιρεία.



Όμως οι αλλαγές από ρεύμα σε βενζίνη και το αντίστροφο γίνονται αισθητές, με το θόρυβο των 2 κινητήρων να είναι παραπάνω από όσο θα θέλαμε, ενώ στις αναρτήσεις φαίνεται το επιπλέον βάρος του υβριδικού συστήματος. Όσον αφορά το πορτμπαγκάζ του χωράει 301 λίτρα, ενώ στα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης αγγίζει τα 391 λίτρα, με την εγγύηση ανεξαρτήτου κινητήριου συνόλου να φτάνει τα πέντε χρόνια ή τα οχτώ με extra χρέωση.



Ωστόσο μας βάζει σε σκέψεις αν αξίζει η επένδυση των επιπλέον 5.000 ευρώ που στοιχίζει η full υβριδική έκδοση σε σχέση με το 1.0 turbo βενζινοκινητήρα, για να «κερδίσει» ο ιδιοκτήτης περίπου 1,2 λίτρα ανά 100 χλμ. (σύμφωνα με ο WLTP) και ένα αυτόματο κιβώτιο.

Συμπέρασμα
Το Mitsubishi Colt είναι ένα Renault Clio χωρίς να αλλάζει στο παραμικρό σε τεχνικά χαρακτηριστικά, ποιότητα υλικών ή οδηγική συμπεριφορά, κάνοντας ουσιαστικά ένα rebadging. Όλα θα εξαρτηθούν, αν έρθει στη χώρα μας, από την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί και πόσο διαφορετική θα είναι από τον αιμοδότη Clio, διότι ποιος ο λόγος να αγοράσεις ένα ακριβές αντίγραφο σε πιο υψηλή τιμή κι όχι το πρωτότυπο φθηνότερα;
 

Σελ.
1
Οδηγούμε το νέο Mitsubishi Colt: Ένα Clio με ιαπωνικό αέρα
Σελ.
2
Αξίζει την επένδυση το Full Hybrid Mitsubishi Colt;