Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
16 φωτογραφίες »

Όλα τα νέα μοντέλα της ΙΑΑ 2021

Διαβάστηκε από 42554 αναγνώστες - 3/4/2021

Μετά από σχεδόν 70 χρόνια στη Φρανκφούρτη, η έκθεση IAA μεταφέρεται στο Μόναχο. Μετά από την ακύρωση της έκθεσης του 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, υπάρχει πλέον μια νέα ημερομηνία για την πρεμιέρα στη καινούργια τοποθεσία. Εσείς δεν χρειάζεται να πάτε στη Γερμανία, αφού η AUTO BILD σας βάζει από τώρα στην έκθεση και δωρεάν!

Η IAA, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7 και 12 Σεπτεμβρίου 2021, οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ. εκτός της τελευταίας ημέρας, της Κυριακής 12 Σεπτεμβρίου, όταν η έκθεση θα κλείσει μια ώρα νωρίτερα, στις 5 μ.μ. Οι ημέρες του Τύπου έχουν προγραμματιστεί για τις 6 και 7 Σεπτεμβρίου. Η τιμή του εισιτηρίου, όμως, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Άλλωστε, οι προπωλήσεις των εισιτηρίων πρόκειται να ξεκινήσουν το Μάιο. Ωστόσο, ο κορονοϊός συνεχίζει να απειλεί την έκθεση κι επειδή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της πανδημίας. Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, πάντως, αναφέρει ότι εκπρόσωποι της ένωσης των αυτοκινητοβιομηχανιών σκοπεύουν να αποφασίσουν στα τέλη Μαρτίου αν και πώς θα πραγματοποιηθεί η IAA.



Η λίστα των εκθετών δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη

Μία λίστα εκθετών για την IAA του 2021 δεν υφίσταται ακόμη. Σύμφωνα με την Automobilwoche, οι BMW, Mercedes, VW, Hyundai, Ford και Polestar έχουν ήδη συμφωνήσει, όπως και οι κινεζικές εταιρείες Nio και XPeng. Τα πρώτα μοντέλα που θα εμφανιστούν έχουν ήδη καθοριστεί: Η Mercedes θα επιδείξει στο κοινό την ηλεκτρική E-Class, δηλαδή την EQE, η VW το πρωτότυπο ενός ηλεκτρικού μικρομεσαίου, που θα κοστίζει λιγότερο από 20.000 ευρώ, πιθανότατα το ID.1. Επίσης, με το iX και το i4, η BMW θα μπορούσε να έχει δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζί της στην έκθεση.



Οι επισκέπτες θέλουν πολύ να δοκιμάσουν περισσότερα

Με τη νέα τοποθεσία, η έκθεση έχει κι ένα νέο concept, το οποίο καθίσταται σαφές από το νέο όνομα, αφού η έκθεση ονομάζεται πλέον επίσημα "IAA Mobility". Επομένως, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος δε θα είναι πλέον αποκλειστικά στα αυτοκίνητα, αλλά στην κινητικότητα (mobility) του μέλλοντος, που πρέπει να έρθει στο προσκήνιο, ιδιαίτερα στις πτυχές της αειφορίας και της προστασίας του κλίματος. Επομένως, η εστίαση γίνεται στα προσιτά αυτοκίνητα, στην αυτόνομη οδήγηση και σε όλα όσα οδηγούν το κοινό προς τα εκεί: ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά σκούτερ ή δημόσιες συγκοινωνίες, ενώ θα γίνει λόγος ακόμα και για τα ιπτάμενα ταξί. Επιπλέον, start-up εταιρείες και εταιρείες τεχνολογίας θα μπορέσουν επίσης να δείξουν τα concept τους και να δώσουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να δοκιμάσουν περισσότερα πράγματα. Για να βάλουμε, όμως, όλα αυτά σε έναν κοινό παρονομαστή, υπάρχουν τρεις κύριοι τομείς:
  • Η σύνοδος κορυφής στις αίθουσες του Messe München θα παίξει το ρόλο του πυρήνα της νέας εμπορικής έκθεσης και πιθανώς θα θυμίσει την «παλιά» IAA. Ωστόσο, στο επίκεντρο θα πρέπει να παραμείνουν οι καινοτομίες και το περιεχόμενο, γιατί δε θα έπρεπε να υπάρχουν περίπτερα αρκετών εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων, όπως στις αντιπροσωπείες πώλησης αυτοκινήτων. Αντ αυτών, οι εμπειρογνώμονες οφείλουν εδώ να ανταλλάσσουν ιδέες, για παράδειγμα σε συνεντεύξεις Τύπου ή σε σκηνικές παρουσιάσεις.
  • Ο όρος "open space" («ανοικτός χώρος») αναφέρεται σε μέρη κοντά στο κέντρο της πόλης, όπου παρουσιάζονται ιδέες για την κινητικότητα του μέλλοντος. Οι επισκέπτες του open space μπορούν εκεί να δοκιμάσουν επίσης ορισμένα νέα προϊόντα, όπως αυτοκίνητα, ηλεκτροκίνητες μοτοσικλέτες ή ποδήλατα και ηλεκτρικά scooter.
  • Τέλος, η blue lane («μπλε λωρίδα») συνδέει το summit με το open space. Στην πίστα δοκιμών εντός της πόλης, θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε βόλτα με νέα, φιλικά προς το περιβάλλον, μοντέλα. Η AUTO BILD σάς δείχνει παρακάτω ποιες καινοτομίες θα δούμε στην έκθεση IAA 2021.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις