4 φωτογραφίες »

Το νέο Hyundai Tucson N με τους 290 ίππους

Διαβάστηκε από 51218 αναγνώστες - 17/2/2021

Η Κορεατική βιομηχανία της Hyundai ετοιμάζει την παρουσίαση της πιο δυναμικής έκδοσης του νέου Tucson N, με τους 290 ίππους και τα 421 Nm ροπής. Δείτε στην ανάλυση της AUTO BILD όλες τις πληροφορίες για το επερχόμενο μοντέλο.

 
 

Ανταλλακτικά με όφελος ως και 35%

Μετά και την επίσημη παρουσίαση της τέταρτης γενιάς της σειράς Tucson, άπαντες αναμένουμε το προσεχές χρονικό διάστημα να παρουσιαστεί και ένα «αυθεντικό» N μοντέλο. Το Hyundai Tucson N θα εξοπλίζεται με έναν turbo τετρακύλινδρο 2,5 λίτρων κινητήρα ο οποίος θα παράγει 290 άλογα ιπποδύναμης και ροπή 421 Nm.
 
Πρώτα από όλα, η νέα, εντυπωσιακή γρίλια με τα ενσωματωμένα φωτιστικά σώματα δεν θα υποστεί κάποια έντονη τροποποίηση. Δεδομένου ότι συνήθως το μαύρο χρώμα χρησιμοποιείται ευρέως στα μοντέλα Ν, η μάσκα λογικά θα έχει εντελώς σκούρα απόχρωση. Ακόμα και το μεγάλο λογότυπο της Hyundai θα μπορούσε να είναι βαμμένο με αυτό το χρώμα.


 
Παρατηρώντας και την κανονική έκδοση Tucson, το μπροστινό μέτωπο φαίνεται αρκετά επιθετικό. Με μια τροποποιημένη ποδιά, η σπορ έκδοση θα ξεχωρίζει διαθέτοντας λίγο πιο «επικίνδυνο» προφίλ. Οι κάτω αεραγωγοί θα πάρουν λίγο ύψος και η μάσκα τους θα αποκτήσει μεγαλύτερο πλέγμα. Στην θέση που θα μπορούσαν να υπάρχουν πλευρικές είσοδοι αέρα, το Tucson έχει εγκοπές για τους προβολείς, οι οποίες στο μοντέλο Ν θα έχουν έξτρα επιθετική εμφάνιση χάρη και στο μαύρο φόντο. Επίσης, το προσεχές SUV δεν θα έχει προστασία underrun στο μπροστινό μέρος, αλλά αντιθέτως θα τοποθετηθεί σπόιλερ για έξτρα αεροδυναμική.
 
Όσον αφορά την πίσω πλευρά, μία αεροτομή, ένας διαχύτης με τα τριγωνικού σχήματος φώτα ομίχλης του i30 N και οι ανασχεδιασμένες απολήξεις εξάτμισης συμπληρώνουν την φρεσκαρισμένη εικόνα. Οι κόκκινες λεπτομέρειες στις ποδιές και τα μαρσπιέ καθώς και οι κόκκινες δαγκάνες φρένων λογικά πηγαίνουν «πακέτο».
 
 

Σε τεχνικό επίπεδο, το SUV θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να είναι εξοπλισμένο με χαμηλωμένη sport ανάρτηση, μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και, προαιρετική επιλογή για διπλό συμπλέκτη στο κιβώτιο ταχυτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο Hyundai Tucson N θα παρουσιαστεί μέσα στο 2021.