Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Εσύ θα αγόραζες BMW X3 ή VW Polo?

Διαβάστηκε από 13809 αναγνώστες - 2/11/2020

Αξιολογούμε την αγορά μεταχειρισμένης BMW X3, που η τιμή της πλέον είναι εφάμιλλη με ένα VW Polo. Αξίζει η αγορά μιας F25 ή θα «τρέχουμε»?

Κατασκευαζόταν στις ΗΠΑ, στη γραμμή παραγωγής της BMW, είναι ένα υπερυψωμένο SUV και κινείται στις περισσότερες περιπτώσεις από τετρακύλινδρους diesel κινητήρες. Παρόλ αυτά, η X3 της σειράς F25 κάνει ξεκάθαρο από τα πρώτα μέτρα της πορείας του πως είναι μια γνήσια BMW! Αυτό εξασφαλίζεται από την ανάρτησή της, η οποία είναι σημαντικά ηπιότερη σε σχέση με της προηγούμενης γενιάς (E83), το άμεσο σύστημα διεύθυνσής και το ακριβές, αν και σπάνιο, χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Και φυσικά, από τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς της βασικής diesel έκδοσης "18d sDrive", που δοκιμάσαμε.



Ουσιαστικά, αυτός ήταν ο μοναδικός κινητήρας, που δε συνδυάστηκε ποτέ με σύστημα τετρακίνησης. Πιο συχνά θα βρει κανείς (στη Γερμανία) το συνδυασμό της έκδοσης "20d", με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, που προέρχεται από τη ZF, και την τετρακίνηση. Αν όμως, κάποιος δε χρειάζεται κάθε σαββατοκύριακο να μεταφέρει βαριά τρέιλερ με άλογα ή δεν πάει τρεις φορές το χρόνο χειμερινές διακοπές για σκι και τα στέκια του, βρίσκονται μάλλον στα προάστια παρά στην αριστερή λωρίδα του αυτοκινητόδρομου, μπορεί με τη μικρότερη "18d" να εξοικονομήσει μερικές χιλιάδες.



Οι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στα μοντέλα, που κυκλοφόρησαν από τον Απρίλιο του 2014 και μετά. Οι νεότερες B47-diesel X3, που αναγνωρίζονται από την επιπλέον ισχύ (18d με 150 αντί 143 PS, 20d με 190 αντί 184 PS), δεν εκνευρίζουν με προβλήματα της καδένας χρονισμού. Ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με τα παλιότερα μοντέλα, από τα οποία μερικά βρίσκονται καθ οδόν, έχοντας ήδη αλλάξει δύο καδένες. Για ένα καθαρό ιστορικό συντήρησης, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ελπίζει μόνο στην καλή πίστη της BMW, επομένως είναι καλύτερο να έχει μια ολοκληρωμένη εγγύηση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Και επειδή το diesel πληροί τη νόρμα Euro 5 ήδη πριν από το 2014, αυτές οι εκδόσεις είναι μια υπόθεση για λίγους... ατρόμητους.



Όποιος δε, βάλει στο μάτι το πραγματικό DNA της BMW, δηλ. έναν εν σειρά εξακύλινδρο κινητήρα, θα πρέπει επίσης να είναι ατρόμητος. Παρόλο που οι ισχυρές εκδόσεις "30d", "35d" και "35i" παρέχουν 258, 313 και 306 PS με άφθονη οδηγική απόλαυση, θα σας ζητήσουν επίσης να κάνετε σκληρά μαθήματα αγοράς και συντήρησης, με ακριβές επισκέψεις στο ταμείο.

Οι τιμές της μεταχειρισμένης γενιάς "F25" ξεκινούν στη Γερμανία από τα 10.000 ευρώ και αφορούν βασικές εκδόσεις του 2010 με περισσότερα από 200.000 χιλιόμετρα. Βέβαια, περισσότερο νόημα έχουν οι facelift(ed) εκδόσεις, που ξεκινούν από τα 17.000 ευρώ. Αυτές παρέχουν ακόμη οδηγική απόλαυση. Αλλωστε, η X3 είναι μια γνήσια BMW.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις