Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Test Αξιοπιστίας: MINI Cooper

Διαβάστηκε από 34099 αναγνώστες - 29/5/2020

Το MINI με τον τρικύλινδρο κινητήρα προσελκύει το κοινό με την καρδιά και το... μυαλό του. Ξεπεράστηκαν όμως τα προβλήματα με τον στροφαλοφόρο άξονα, ώστε να είναι ασφαλής η αγορά του ως μεταχειρισμένο?

Η Βρετανική επανάσταση ξεκίνησε πριν από 60 χρόνια. Με το πρώτο Mini της ιστορίας. Το 2001 ανέλαβε η BMW να... αναστήσει το θρύλο και, με τη νέα έκδοση του ρετρό μοντέλου, να γνωρίσει τεράστια επιτυχία. Σήμερα, το όνομα MINI υφίσταται για χάρη μιας ολόκληρης οικογένειας μοντέλων, η οποία έχει δείξει περισσότερο τάσεις προς... maxi. Στην τρίτη γενιά του, υπό τη σκέπη της BMW, το τρίθυρο κλασικό έφτασε το 2014 σε μήκος τα 3,81 m. Ωστόσο, και σε ό,τι αφορά την ποιότητα βελτιωνόταν όλο και περισσότερο. Στις δύο πρώτες χρονιές (2014 και 2015) υπήρχαν σοβαρά προβλήματα με τον κινητήρα, εξαιτίας της προβληματικής λειτουργίας των αξονικών μερών του στροφαλοφόρου άξονα.



Πάντως, η BMW προχώρησε στις απαιτούμενες βελτιώσεις και κάλυψε το κοινό για τα αυτοκίνητα, που εμφάνισαν αυτήν τη βλάβη, με τη σχετική εγγύηση. Πραγματικά προτεινόμενα για αγορά είναι τα οχήματα, που κατασκευάστηκαν από το 2016 και μετά. Φυσικά και υπάρχουν πιο ευρύχωρες εναλλακτικές μικρών αυτοκινήτων με πολύ λιγότερα χρήματα, αλλά οι αγοραστές του MINI παίρνουν την απόφασή τους για αγορά περισσότερο με την καρδιά.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις