Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Air condition ή κλιματισμός: Τι να επιλέξω;

Air condition ή κλιματισμός: Τι να επιλέξω;

13/7/2024

Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ κλιματισμού και air condition.
Το air condition είναι «σπαρτιάτικο», για τα απολύτως απαραίτητα.
Ο κλιματισμός λειτουργεί στον «αυτόματο».
Είναι πιο αποτελεσματικός, όμως συνήθως στοιχίζει περισσότερο.

Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ κλιματισμού και air condition

Αυτό που θέλουμε είναι ίδιο για όλους: Να έχουμε δροσιά το καλοκαίρι για να μην ιδρώνουμε ενώ πηγαίνουμε και επιστρέφουμε από τη δουλειά, να μην τουρτουρίζουμε τον χειμώνα. Τόσο το air condition όσο και ο κλιματισμός είναι σε θέση να το πετύχουν αυτό, ωστόσο γιατί να πληρώσεις παραπάνω για τον κλιματισμό;
 

Το air condition είναι «σπαρτιάτικο», για τα απολύτως απαραίτητα

Το air condition εκμεταλλεύεται το σύστημα θέρμανσης και αερισμού της καμπίνας για να στείλει αέρα, ο οποίος το καλοκαίρι ψύχεται από τον αντίστοιχο μηχανισμό. Αρκεί να πατήσεις ένα κουμπί και ίσως πάρει λίγη ώρα αλλά ο αέρας κάνει τη δουλειά του. Η απλότητα του όλου συστήματος εξασφαλίζει το χαμηλό κόστος. Επίσης ο οδηγός θα πρέπει να είναι συνεχώς σε «επαγρύπνηση» επεμβαίνοντας όποτε το κρίνει απαραίτητο καθώς δεν υπάρχει έλεγχος της θερμοκρασίας μέσα στην καμπίνα, παρά μόνο η αίσθηση των επιβατών.
 

Ο κλιματισμός λειτουργεί στον «αυτόματο»

Μπορεί το κόστος να είναι μεγαλύτερο, μπορεί όμως και όχι, αφού πλέον συμπεριλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό αρκετών καινούργιων αυτοκινήτων. Πρώτα επιλέγεις την επιθυμητή θερμοκρασία. Η θερμοκρασία διατηρείται σταθερή, καθώς λειτουργούν αισθητήρες. Όταν το σύστημα πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία, η συντήρηση μπορεί να επιτευχθεί και στη λειτουργία auto, ωφελώντας παράλληλα την κατανάλωση του κινητήρα.
 

Είναι πιο αποτελεσματικός, όμως συνήθως στοιχίζει περισσότερο

Τα πιο εξελιγμένα συστήματα διαθέτουν και ξεχωριστές ρυθμίσεις για τους πίσω επιβάτες, αλλά και ξεχωριστά για οδηγό, συνοδηγό. Επίσης, σε συνθήκες αυξημένης υγρασίας, τα τζάμια ξεθολώνουν πιο γρήγορα με τον κλιματισμό, με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτό τον καθιστά και πιο ασφαλή επιλογή, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που με το air-condition ψάχνεις τρόπο να ξεθολώσεις τα τζάμια ενώ ταυτόχρονα οδηγείς.
 
Σε τελική ανάλυση ο κλιματισμός είναι μια καθόλα καλύτερη επιλογή από το απλό air condition. Δεν είναι εξοπλιστικό φούμαρο πολυτελείας και αν βάλεις τα πράγματα κάτω, το παραπάνω κόστος του μπορεί να καλυφθεί σε βάθος χρόνου από την οικονομία στην κατανάλωση.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις