Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Καπνίζεις στο αυτοκίνητο; «Καις» 2.000 ευρώ! Κράτα ψηλά την αξία του.

Καπνίζεις στο αυτοκίνητο; «Καις» 2.000 ευρώ! Κράτα ψηλά την αξία του.

12/3/2024

Η μυρωδιά και τα «μικροατυχήματα» του τσιγάρου κοστίζουν σε χρήμα!
Τα έντονα χρώματα κερδίζουν τα βλέμματα, αλλά χάνουν σε αξία.
Η παραμικρή διαδρομή προσθέτει χιλιόμετρα κι αφαιρεί λεφτά.
Κράτα το ενημερωμένο (το βιβλίο service) θα σου βγάλει χρήματα.

Η μυρωδιά και τα «μικροατυχήματα» του τσιγάρου κοστίζουν σε χρήμα

Το να καπνίζεις μέσα στο αυτοκίνητο σου κάνει πολύ πιο κακό από όσο φαντάζεσαι. Δεν αναφερόμαστε μόνο στην υγεία σου ή στο κόστος των πακέτων, αλλά και στην χαμένη μεταπωλητική αξία του οχήματος σαν μεταχειρισμένο. Ο καπνός εισέρχεται σε ταπετσαρίες, κλιματισμό κι όπου αλλού βρει πόρους, με αποτέλεσμα η καμπίνα να έχει πάντα μια άσχημη μυρωδιά που γίνεται αποκρουστική για πολλούς ανθρώπους, ακόμα και καπνιστές. Η αφαίρεση της μυρωδιάς μπορεί να κοστίσει αρκετές εκατοντάδες ευρώ, ενώ αν είσαι απρόσεχτος και έχεις «δημιουργήσει» σημάδια και καψίματα, τότε το συνολικό κόστος «επισκευής» μπορεί να φτάσει και τις 2.000 ευρώ.

Τα έντονα χρώματα κερδίζουν τα βλέμματα, αλλά χάνουν σε αξία

Μπορεί τα ιδιαίτερα ή έντονα χρώματα να τραβούν τα βλέμματα και να κάνουν το όχημα να ξεχωρίζει στο δρόμο, αλλά όταν θα έρθει η ώρα της πώλησης μάλλον θα σε δυσκολέψει περισσότερο από όσο περίμενες. Αν θέλεις να μην χάσεις λεφτά από το χρώμα του αυτοκινήτου, καλό είναι να διαλέξεις κάποιο πιο ουδέτερο όπως άσπρο, μαύρο ή ασήμι κατά την αγορά του, κι αν χρειαστεί να το ανανεώσεις σε περίπτωση που έχει ξεθωριάσει.

Η παραμικρή διαδρομή προσθέτει χιλιόμετρα κι αφαιρεθεί λεφτά

Μην παίρνεις το αυτοκίνητο για να πας μέχρι το φούρνο ή το περίπτερο που βρίσκεται στα 150 μέτρα από το σπίτι σου. Η συγκεκριμένη κίνηση σου στοιχίζει εξαιρετικά πολλά λεφτά που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Σου κοστίζει καύσιμα κι ανταλλακτικά, τα οποία μάλιστα φθείρονται εξαιρετικά πιο γρήγορα λόγω ότι το αυτοκίνητο δεν φτάνει ποτέ στην σωστή θερμοκρασία λειτουργίας, ενώ γράφεις χιλιόμετρα που σίγουρα θα ρίξουν την αξία του οχήματος σαν μεταχειρισμένο.

Κράτα το ενημερωμένο (το βιβλίο service) θα σου βγάλει χρήματα

H σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου και το ενημερωμένο βιβλίο service από εξουσιοδοτημένο ή εξειδικευμένο συνεργείο θα σου δώσουν ένα δυνατό χαρτί όταν έρθει η ώρα της πώλησης του. Μάλιστα αν έχεις την δυνατότητα να αποδείξεις ότι τα ανταλλακτικά που έχουν τοποθετηθεί στο όχημα είναι γνήσια ή επώνυμα κι όχι αμφιβόλου προελεύσεως τότε θα μπορείς να αξιώσεις ακόμα περισσότερα χρήματα.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε