autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Μυστικά για αποτελεσματική διαπραγμάτευση στην αγορά αυτοκινήτου

Μυστικά για αποτελεσματική διαπραγμάτευση στην αγορά αυτοκινήτου

29/9/2024

Μην ζητήσεις χαμηλότερη δόση χρηματοδότησης, αλλά χαμηλότερη λιανική τιμή.
Αγοράζεις πάντα τέλος του μήνα, γιατί τότε οι πωλητές... καίγονται.
Μην δείχνεις συναίσθημα, πάρε τον χρόνο σου πριν δείξεις ενδιαφέρον.
Εξασφάλισε από πριν χρηματοδότηση.

Μην ζητήσεις χαμηλότερη δόση χρηματοδότησης, αλλά χαμηλότερη λιανική τιμή

Οι πωλητές στις αντιπροσωπείες έχουν πολλές στρατηγικές για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους, επομένως θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αντιδράσετε με τις δικές σας. Οι γνώσεις και οι διαπραγματευτικές ικανότητες θα σας βοηθήσουν να πετύχετε χαμηλότερη τιμή ή πιο διαχειρίσιμους όρους δανείου. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικές συμβουλές για να πετύχετε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για το αυτοκίνητο που θέλετε.

Οι προσαυξήσεις των αντιπροσώπων και η ζήτηση στην τοπική αγορά μπορούν να επηρεάσουν την τιμή του αυτοκινήτου που βλέπετε στην αντιπροσωπεία. Ωστόσο, όχι μόνο μπορείτε πάντα να προσπαθήσετε να διαπραγματευτείτε χαμηλότερη τιμή, αλλά είναι χρέος σας να το κάνετε. Ορισμένες αντιπροσωπείες δεν θα υποχωρήσουν. Κάποιες μάλιστα αυτοδιαφημίζονται ως αντιπρόσωποι που δεν διαπραγματεύονται, πράγμα που σημαίνει ότι δεν διαπραγματεύονται καθόλου την τιμή της «ετικέτας». Αλλά ποτέ δεν βλάπτει να προσπαθήσετε.

Αν η αγορά πρόκειται να γίνει με δανειοδότηση, ο έμπορος μπορεί να χρησιμοποιήσει μια χαμηλή μηνιαία πληρωμή ως δόλωμα και εν τέλει να πληρώσετε περισσότερα από όσα πραγματικά θα έπρεπε. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα μακροπρόθεσμα, διαπραγματευτείτε μια χαμηλότερη τιμή αγοράς, όχι χαμηλότερη μηνιαία δόση.
 

Αγοράζεις πάντα τέλος του μήνα, γιατί τότε οι πωλητές... καίγονται

Αφού καταλήξετε σε κάποιο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, προτιμήστε να επισκεφθείτε την αντιπροσωπεία στο τέλος του μήνα. Οι πωλητές αυτοκινήτων είναι και αυτοί υπάλληλοι και πρέπει συχνά να πουλήσουν συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων μέχρι το τέλος του μήνα, του τριμήνου ή του έτους. Αν εμφανιστείτε στις 28 Σεπτεμβρίου και πιάσετε έναν πωλητή που προσπαθεί απεγνωσμένα να καλύψει την ποσόστωσή του, μπορεί να συμφωνήσει με χαμηλότερη τιμή από ό,τι θα έκανε την 1η Οκτωβρίου. Αυτή η μέθοδος δεν είναι αλάνθαστη, αλλά αξίζει να τη δοκιμάσετε αν μπορείτε να περιμένετε.
 

Μην δείχνεις συναίσθημα, πάρε τον χρόνο σου πριν εκδηλώσεις ενδιαφέρον

Η αγορά αυτοκινήτου μπορεί να είναι αγχωτική, απογοητευτική, συναρπαστική και εξαντλητική ταυτόχρονα. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν καλύτερες αποφάσεις όταν έχουν καθαρό μυαλό. Προσπαθήστε να φιλτράρετε τα συναισθήματα που μπορεί να θολώσουν την αντίληψή σας για τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στον χώρο και τις προσφορές που κάνουν οι έμποροι. Αντιδράστε λογικά και πάρτε τον χρόνο σας.

Επίσης, προσπαθήστε να κάνετε τους αντιπροσώπους να ανταγωνιστούν για την υπογραφή σας. Οι ανταγωνιστικές προσφορές όχι μόνο μπορούν να σας δώσουν διαπραγματευτική δύναμη, αλλά σας δίνουν επίσης μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της αγοράς. Μπορεί να περιμένετε να συνεργαστείτε με έναν έμπορο που εμπιστεύεστε, μόνο και μόνο για να διαπιστώσετε ότι υπάρχει καλύτερη τιμή αλλού. Ψάξτε παντού και να είστε ευέλικτοι.
 

Εξασφάλισε από πριν χρηματοδότηση

Αν έχετε εξασφαλίσει εκ των προτέρων ρευστότητα, εξοικονομείτε χρόνο, ενέργεια και χρήματα που μπορεί να ξοδέψετε για να συνεργαστείτε με την οικονομική ομάδα της αντιπροσωπείας. Επιπλέον, θα έχετε έναν προκαθορισμένο προϋπολογισμό για το αυτοκίνητό σας. Οι «λαμπερές» πρόσθετες παροχές εξοπλισμού και οι προαιρετικές τεχνολογικές αναβαθμίσεις δεν μπορούν να σας βάλουν σε πειρασμό αν το δάνειό σας δεν τις καλύπτει.

Οι έμποροι συνήθως προσπαθούν να βγάλουν επιπλέον χρήματα προσφέροντας προαιρετικές παροχές στον εξοπλισμό. Αυτά τα πρόσθετα είναι συνήθως περιττά και μπορούν να ανεβάσουν σημαντικά την τιμή του αυτοκινήτου. Πείτε όχι σε πράγματα όπως οι αναβαθμίσεις στο infotainment και οι επιπλέον παροχές σε ασφαλιστήρια συμβόλαια. Αν θέλετε πραγματικά αυτά τα πρόσθετα, μπορείτε να τα αγοράσετε αργότερα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις