Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Oι πιο κοντινοί και φθηνοί προορισμοί στην Αθήνα για αποδράσεις

Oι πιο κοντινοί και φθηνοί προορισμοί στην Αθήνα για αποδράσεις

8/7/2024

Χαλκίδα η «πύλη» της Εύβοιας σε λιγότερο από 1 ώρα και 3μιση ευρώ διόδια
Βρίσκεσαι στο Λουτράκι και την Κόρινθο σε 65Ά και με 4,2 ευρώ διόδια
Θες μόλις 75 λεπτά για το καλά κρυμμένο Πόρτο Γερμενό και ούτε 3 ευρώ διόδια
Στo all time classic Ναύπλιο σε κάτω από 2 ώρες και σχεδόν 7 ευρώ διόδια

Χαλκίδα η «πύλη» της Εύβοιας σε λιγότερο από 1 ώρα και 3μιση ευρώ διόδια

Καλοκαίρι. Μπόλικη ζέστη, καθαρή ατμόσφαιρα και γαλανός ουρανός. Όλοι μας λίγο – πολύ, περιμένουμε καρτερικά (έως ότου έρθει η περίοδος των διακοπών) τα Σαββατοκύριακα για τις αποδράσεις. Όμως, δεν μπορούμε να είμαστε πάντα ξεκούραστοι και με τα κέφια στο… ζενίθ. Κάποιες φορές θα θέλουμε μια πιο γρήγορη λύση και κυρίως, που να μην κοστίσει πολύ στις τσέπες μας σε ό,τι αφορά καύσιμα και διόδια. Εμείς, με τη βοήθεια του ιστότοπου vriskoapostasi, θέσαμε ως σημείο αφετηρίας το κέντρο της Αθήνας, συγκεντρώσαμε κάποιες επιλογές κοντινές στην πρωτεύουσα και σας τις παρουσιάζουμε αναλυτικά: Ξεκινάμε από την Χαλκίδα, έναν προορισμό που «σφύζει» καλοκαίρι και αποτελεί την οδική είσοδο για την Εύβοια. Έχετε την θάλασσα στα «πόδια» σας, έχετε πληθώρα όμορφων ταβερνών (ειδικά με θαλασσινά) να επισκεφθείτε, καθώς και έχετε πρόσβαση στις γύρω υπέροχες περιοχές, όπως την Νέα Αρτάκη, την Ερέτρια, αλλά και τον «δροσερό» Δίρφυ. Η Χαλκίδα απέχει – περίπου – 55 λεπτά από την Αθήνα μέσω των διοδίων, για τα οποία θα κληθείτε να πληρώσετε 3,55 ευρώ και σχεδόν 10,50 ευρώ στη βενζίνη. Αν πάλι θέλετε να αποφύγετε τα διόδια, θα πρέπει να υπολογίζετε σε σχεδόν 84 χλμ. Απόστασης, 86 λεπτά διαδρομής και περίπου 12 ευρώ σε κατανάλωση βενζίνης.

Βρίσκεσαι στο Λουτράκι και την Κόρινθο σε 65 λεπτά και με 4,2 ευρώ διόδια

Ας περάσουμε στην επόμενη επιλογή μας, η οποία είναι… διπλή. Ο λόγος για το Λουτράκι και την γειτονική Κόρινθο. Δύο αγαπημένες πόλεις της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, οι οποίες προσφέρουν ποικιλία επιλογών για φαγητό, διασκέδαση και δραστηριότητες και απέχουν μεταξύ τους λιγότερο από ένα τέταρτο. Αντίστοιχα, αμφότερες έχουν απόσταση περί τα 81 και 83 χλμ. Αντίστοιχα από την Αθήνα και δεν θέλετε πάνω από 65Ά ώστε να φτάσετε εκεί. Αν θέλετε να πάτε πρώτα στο Λουτράκι θα χρειαστεί να υπολογίσετε γύρω στα 11,5 ευρώ για τη βενζίνη που θα καταναλώσετε, ενώ για την Κόρινθο θα «κάψετε» γύρω στα 12 ευρώ. Αμφότερες οι επιλογές έχουν το ίδιο κόστος διοδίων με 4,2 ευρώ και 2 στάσεις σε Ελευσίνα και Ισθμό. Αν πάλι επιθυμείτε να κάνετε τη διαδρομή δίχως την οικονομική επιβάρυνση των διοδίων, τότε θα πρέπει να υπολογίζετε 40Ά επιπλέον διαδρομής.

Θες μόλις 75Ά για το καλά κρυμμένο Πόρτο Γερμενό και ούτε 3 ευρώ διόδια

Για την επόμενη παρουσία στην λίστα αποφασίσαμε να βάλουμε μια όχι και τόσο δημοφιλή (τουλάχιστον όχι όσο οι υπόλοιπες), το Πόρτο Γερμενό. Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο χωρίς της βορειοδυτικής Αττικής, με θέα – θάλασσα και η ιδανική λύση για όσους θέλουν κάτι πιο ήσυχο. Εκτός από τα καταγάλανα νερά του, έχει δύο κοντινές σε πρόσβαση παραλίες, την Ψάθα και το πιο κοσμικό Αλεποχώρι. Σε συνδυασμό με τις γραφικές ταβέρνες και το υπέροχο της θέας του Κορινθιακού, θα έχετε μια ευκαιρία για μια απολαυστική και συνάμα χαλαρωτική «απόδραση». Η απόσταση λοιπόν για το Πόρτο Γερμενό ανέρχεται στα 67 χλμ. και 75Ά χρόνου, με κατανάλωση περίπου τα 9,55 ευρώ, καθώς και το κόστος των διοδίων της Αττικής Οδού στα 2,80 ευρώ. Αν πάλι θέλετε να αποφύγετε τα διόδια, κάνετε ακριβώς τον ίδιο χρόνο, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ιστότοπου.

Στo all time classic Ναύπλιο σε κάτω από 2 ώρες και σχεδόν 7 ευρώ διόδια

Για το τέλος αφήσαμε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς και τον μεγαλύτερο σε απόσταση, το Ναύπλιο. Η δεύτερη πρωτεύουσα της Ελλάδας (μετά την Αίγινα), η οποία και τι δεν έχει να μας προσφέρει. Απέραντο γαλάζιο, παραλίες, ιστορικά μνημεία, πολλές επιλογές σε φαγητό και διασκέδαση, καθώς και σημαντικούς προορισμούς κοντά του, όπως οι Μυκήνες, το Αργος αλλά και το Τολό. Για να πάμε και στα των αποστάσεων, Μια απόσταση 140 χλμ. χωρίζει το Ναύπλιο με την Αθήνα, το οποίο «μεταφράζεται» σε 1 ώρα και 53 λεπτά χρονικής αποστάσεως. Επιπρόσθετα, 6,9 ευρώ θα είναι το κόστος των τριών σταθμών για τα διόδια σε Ελευσίνα, Ισθμό της Κορίνθου καθώς και στο Σπαθοβούνι, ενώ βάση της σελίδας, σχεδόν 20 ευρώ θα φτάσει το κόστος των καυσίμων (19,93 ευρώ). Αν τώρα θέλετε να γλυτώσετε τα – σχεδόν – επτά ευρώ των διοδίων, ετοιμαστείτε για μια διαδρομή που θα φτάσει τις 3 ώρες (2 ώρες και 50 λεπτά), ενώ η βενζίνη θα σας κοστίσει λίγο πάνω από τα 20,33 ευρώ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε