Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Ταξίδι με σκύλο: Μυστικά καθαρισμού για τις τρίχες στο αυτοκίνητο!

Ταξίδι με σκύλο: Μυστικά καθαρισμού για τις τρίχες στο αυτοκίνητο!

Ταξίδι με σκύλο: Μυστικά καθαρισμού για τις τρίχες στο αυτοκίνητο!

20/7/2024

Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη: προστατευτικό κάλυμμα για σκύλους.
Με ένα λαστιχένιο γάντι και έναν κουβά νερό έχει γίνει η μισή δουλειά.
Χρήσιμη και μία βούρτσα καουτσούκ για σκύλους ή απλά μια ελαφρόπετρα.
SOS: Πολύ σημαντικό το χτένισμα πριν την επιβίβαση!

Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη: προστατευτικό κάλυμμα για σκύλους

Όσο κι αν αγαπάμε τα σκυλιά, η μεταφορά τους με το αυτοκίνητο μπορεί να γίνει δύσκολη εξαιτίας των τριχών που αφήνουν πίσω τους. Είτε το αυτοκίνητο είναι δικό σου, είτε πολύ περισσότερο αν έχεις νοικιάσει αυτοκίνητο για τις διακοπές και ταξιδεύεις με συνοδηγό τον σκύλο σου, πρέπει να γνωρίζεις μερικά απλά και ανέξοδα κόλπα για να καθαρίσεις τις τρίχες που θα κολλήσουν στο κάθισμα ή στη μοκέτα. Η καλύτερη λύση φυσικά είναι η πρόληψη, για αυτό και είναι ιδανική η χρήση ενός ειδικού καλύμματος που θα κρατήσει τι πίσω κάθισμα καθαρό. Τα πιο οικονομικά καλύμματα κοστίζουν λιγότερο από 10 ευρώ, με τις ποιοτικότερες λύσεις να είναι ακριβότερες αλλά να μην ξεπερνούν τα 25-30 ευρώ στην αγορά. Αν ωστόσο δεν έχετε κάλυμμα και ο μαλλιαρός συνοδηγός σας κάθεται απευθείας πάνω στο κάθισμα, μην ανησυχείτε, γιατί έχουμε συγκεντρώσει τις πιο οικονομικές λύσεις για γρήγορο και σχετικά εύκολο καθαρισμό, χωρίς περιττά έξοδα.
 

Με ένα λαστιχένιο γάντι και έναν κουβά νερό έχει γίνει η μισή δουλειά

Φτάσατε στον προορισμό σας και έφτασε η ώρα να καθαρίσετε τις πίσω θέσεις. Φυσικά το επίπεδο της δυσκολίας εξαρτάται από το τρίχωμα του σκύλου: αν είναι κοντότριχος, συνήθως «μαδάει» περισσότερο. Αν έχετε πρόσβαση σε συμπιεσμένο αέρα, έχετε κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη. Περάστε όλη την επιφάνεια που είναι να καθαριστεί ώστε να φύγουν οι πολλές τρίχες χωρίς πολύ κόπο. Στη συνέχεια -ή αν δεν έχετε πρόσβαση σε συμπιεσμένο αέρα- φορέστε ένα λαστιχένιο γάντι (όχι της μίας χρήσεως) και γεμίστε έναν κουβά με νερό. Βουτήξτε το χέρι με το γάντι στο νερό και περάστε το με δύναμη από την επιφάνεια του καθίσματος ή το χαλάκι. Ταυτόχρονα, με το άλλο χέρι κρατάτε μία ηλεκτρική σκούπα για να ρουφάει τις τρίχες που μαζέψατε με το χέρι. Ξεπλένετε το γάντι στον κουβά και φτου κι από την αρχή. Δεν θα χρειαστείτε πάνω από 3 περάσματα.
 

Χρήσιμη και μία βούρτσα καουτσούκ για σκύλους ή απλά μια ελαφρόπετρα

Στο εμπόριο κυκλοφορούν βούρτσες για το χτένισμα του σκύλου. Κάποιες έχουν δοντάκια από καουτσούκ. Αν τα τρίψεις πάνω στην επιφάνεια του καθίσματος ή της μοκέτας, δημιουργείται στατικός ηλεκτρισμός που τραβάει τις τρίχες. Με το άλλο χέρι κρατάτε τη σκούπα και απομακρύνετε τις τρίχες που ελευθερώνει η βούρτσα. Αν δεν έχετε ίδια ή παρόμοια βούρτσα, και μία απλή ελαφρόπετρα μπορεί να κάνει τη δουλειά. Απλά τρίψε την επιφάνεια με κυκλικές κινήσεις και οι τρίχες θα ξεκολλήσουν στο άψε σβήσε.
 

SOS: Πολύ σημαντικό το χτένισμα πριν την επιβίβαση

Για να ελαχιστοποιηθούν οι τρίχες που θα πρέπει να καθαρίσετε μετά το ταξίδι σας, είναι σημαντικό να βουρτσίσετε καλά το τρίχωμα του κατοικιδίου σας προτού ξεκινήσετε. Με το σωστό βούρτσισμα απομακρύνονται οι νεκρές τρίχες, επομένως ο σκύλος σας θα «μαδήσει» πολύ λιγότερο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις