Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τι να επιλέξω, υγραέριο ή φυσικό αέριο;

Τι να επιλέξω, υγραέριο ή φυσικό αέριο;

8/2/2021

Τόσο το υγραέριο, όσο και το φυσικό αέριο, αποτελούν 2 εναλλακτικά καύσιμα κίνησης, η χρήση των οποίων αποφέρει μεγάλο οικονομικό κέρδος. Ποιο από τα 2 είναι πιο συμφέρον όμως; Εξετάζουμε το LPG και το CNG και σας παρουσιάζουμε ομοιότητες και διαφορές.

Η σύγκριση γίνεται ανάμεσα στα δύο καθαρότερα καύσιμα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συμβατικά αυτοκίνητα. Το LPG από την μία αποτελείται από ελαφρά κλάσματα αργού πετρελαίου, τα οποία είναι αέρια όταν βρίσκονται σε συνήθεις ατμοσφαιρικές συνθήκες πίεσης και θερμοκρασία. Το CNG (φυσικό αέριο) από την άλλη είναι ένα αέριο μίγμα υδρογονανθράκων. Εξάγεται από υπόγειες κοιλότητες και εξαιτίας των ιδιοτήτων του θεωρείται το πιο οικολογικό καύσιμο.

Κοινοποίησέ το »




Κόστος μετατροπής και στις δύο περιπτώσεις.
Αρχικά να αναφέρουμε πως υπάρχουν αυτοκίνητα στην αγορά που παράγονται από το εργοστάσιο με διπλό καύσιμο. Μοντέλα που χρησιμοποιούν βενζίνη και υγραέριο ή φυσικό αέριο αναλόγως θα βρείτε σχεδόν σε όλες τις γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες. Από κει και πέρα, σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα μπορούν να δεχθούν μετατροπή και να καρπωθούν όλα τα οφέλη των συγκεκριμένων καυσίμων. Το κόστος αυτή διαφέρει σημαντικά στις δύο περιπτώσεις βέβαια.

Για την τοποθέτηση ενός κιτ LPG σε ένα όχημα, υπολογίστε περίπου από 500 ευρώ μέχρι και 1.500, ανάλογα τον κινητήρα και τον αριθμό βαλβίδων. Η τιμή ανεβαίνει αισθητά στην τοποθέτηση ενός after market κιτ φυσικού αερίου καθώς ξεκινά από τα 1.800 ευρώ και πάνω.
  
Τι σημαίνει αέριος ψεκασμός υγραερίου και τι υγρός ψεκασμός;
Όταν ο ψεκασμός του υγραερίου γίνεται σε αέρια μορφή στην πολλαπλή εισαγωγής, όπως τα περισσότερα συστήματα σήμερα, έχουμε σύστημα αερίου ψεκασμού, ενώ όταν ψεκάζεται σε μορφή Υγρού LPG, έμμεσα στην πολλαπλή εισαγωγή ή άμεσα μέσα στον θάλαμο καύσης έχουμε σύστημα υγρού ψεκασμού με σημαντικά πλεονεκτήματα όπως καλύτερη απόδοση του συστήματος καθώς η εξάτμιση του εισερχόμενου υγρού αλλάζει τον όγκο του αυξάνοντας την πυκνότητα της πλήρωσης καυσίμου. Ακόμη, υπάρχει σημαντική μείωση στις εκπομπές καυσαερίων σε σύγκριση με άλλα συστήματα LPG, βενζίνης ή πετρελαίου.



 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις