Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πρόστιμα και νεκρούς φέρνει η οδήγηση χωρίς τις απαραίτητες αποστάσεις

Πρόστιμα και νεκρούς φέρνει η οδήγηση χωρίς τις απαραίτητες αποστάσεις

Διαβάστηκε από 23594 αναγνώστες - 12/10/2023

Το 50% των Ελλήνων δεν κρατάνε αποστάσεις ασφαλείας από τον μπροστινό, με αποτέλεσμα να έχουμε πάνω από 30 νεκρούς τον χρόνο, γι αυτό τον λόγο! Από την άλλη όμως, υπάρχουν και αυτοί που πιάνουν αριστερή λωρίδα και πηγαίνει επικίνδυνα αργά. Ποια είναι η λύση;

Πάνω από τους μισούς Έλληνες οδηγούς δεν τηρούν τη σωστή απόσταση ασφαλείας από τον μπροστινό, σύμφωνα με έρευνα που έγινε το Μάιο του 2021. Συγκεκριμένα το 55% των Ελλήνων παραδέχτηκε ότι δεν αφήνει αποστάσεις ασφαλείας, με το 47% εξ αυτών να δηλώνει ότι κάνει επίτηδες, με σκοπό να εκνευρίσουν τον μπροστινό οδηγό. Για να καταλάβεις πόσο σοβαρό φαινόμενο είναι η οδήγηση χωρίς αποστάσεις, αρκεί να αναλογιστείς ότι το μεγαλύτερο ατύχημα στην Ευρώπη που έχει συμβαίνει, λόγω μη τήρηση αποστάσεων, είναι καραμπόλα 259 αυτοκινήτων στην Autobahn της Γερμανίας!
1 στα 8 ατυχήματα, με πάνω από 30 νεκρούς το χρόνο, οφείλονται στη μη τήρηση αποστάσεων.
Είναι τραγικό για χάνονται τόσες ανθρώπινες ζωές κάθε χρόνο, επειδή κάποιοι δεν αφήνουν την απαραίτητη απόσταση για να φρενάρουν έγκυρα. Τα στατιστικά λένε τη σκληρή αλήθεια, τονίζοντας ότι αν οι οδηγοί άφηναν μόλις 15 μέτρα παραπάνω απόσταση από το προπορευόμενο όχημα θα είχαν γίνει 50% λιγότερα ατυχήματα.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις