Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ανεξάρτητο σύστημα τετραδιεύθυνσης ετοιμάζει η Hyundai
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ανεξάρτητο σύστημα τετραδιεύθυνσης ετοιμάζει η Hyundai

3/5/2022

Μία πατέντα της Hyundai ήρθε στο φως της δημοσιότητας, η οποία παρουσιάζει ένα ανεξάρτητο σύστημα διεύθυνσης και στους τέσσερις τροχούς. Το νέο σύστημα μπορεί να κάνει το όχημα να κινείται είτε τελείως πλάγια είτε να κάνει αναστροφή παραμένοντας στην ίδια θέση.

Σύστημα διεύθυνσης όπου και οι 4 τροχοί λειτουργούν ανεξάρτητα

Μια νέα πατέντα κατέθεσε η Hyundai στο Αμερικανικό Γραφείο Ευρεσιτεχνίας (USPTO), στην οποία παρουσιάζεται ένα διαφορετικό σύστημα διεύθυνσης όπου και οι τέσσερις τροχοί μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα μεταξύ τους.

Το «Περπάτημα του Κάβουρα» & η «In-Situ» κίνηση

Το νέο σύστημα έχει την ικανότητα να παρομοιάσει το «Περπάτημα του Κάβουρα», ήτοι να κινηθεί πλαγίως ή ακόμα να κάνει αναστροφή παραμένοντας στο ίδιο σημείο, όπως χαρακτηριστικά παρουσιάζονται στις φωτογραφίες. Η «In-Situ» κίνηση της Hyundai ή επί τόπου περιστροφή του οχήματος με άλλα λόγια, μπορεί να γίνει ακόμα και με το σημείο περιστροφής να είναι εκτός του κέντρου όπως παρατηρείται στην εικόνα. Πέραν των νέων ικανοτήτων, το σύστημα της Hyundai διαθέτει και όλα τα βασικά πλεονεκτήματα της τετραδιεύθυνσης, βελτιώνοντας αισθητά το χειρισμό αλλά και τα κρατήματα τόσο σε χαμηλές όσο και υψηλές ταχύτητες.

Μέσω ενός επιλογέα θα ελέγχονται τα διάφορα modes

Η Hyundai υποστηρίζει πως οι λειτουργίες της οδήγησης θα ελέγχονται από μία ECU, μέσω της οποίας θα δίνεται και η δυνατότητα στον οδηγό να εναλλάσσει τα διάφορα «Modes» από έναν επιλογέα που θα βρίσκεται ενσωματωμένος στο λεβιέ ταχυτήτων του αυτοκινήτου. Επιπροσθέτως, η νέα τεχνολογία χρησιμοποιεί ειδικούς αισθητήρες διεύθυνσης για να παίρνει πάντα τη σωστή κατεύθυνση.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε