Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αποχώρηση-βόμβα: Η Apple χάνει τον επικεφαλής του project αυτοκινήτου

Αποχώρηση-βόμβα: Η Apple χάνει τον επικεφαλής του project αυτοκινήτου

27/5/2022

Τελικά το να «φτιάξεις» ένα αυτοκίνητο δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση, με την Apple να συναντάει όλο και περισσότερα εμπόδια στο δρόμο για να επιτύχει το στόχο της, την δημιουργία του AppleCar.

Φεύγει το «κεφάλι» του project

Μετά από 7 μόλις μήνες, ο Christopher Moore, που ηγείτο της ομάδας που εξελίσσει το αυτοκίνητο της Apple -γνωστό και ως Project Titan- παραιτήθηκε για να εργαστεί στην Luminar Technologies, μιας εταιρείας που κατασκευάζει αισθητήρες Lidar, οι οποίοι χρησιμοποιούνται κατά κόρον στα αυτόνομα συστήματα οδήγησης. Στα τελευταία χρόνια, το τμήμα αυτοκινήτου της Apple έχει αντιμετωπίσει πολλές αλλαγές, μιας και τα στελέχη που το απαρτίζουν προβαίνουν σε παραίτηση.

Η μία παραίτηση μετά την άλλη

Η εν λόγω αποχώρηση ήταν άλλη μία «πληγή» στην προσπάθεια της Apple, ενώ αποτελεί μία ακόμα ένδειξη του τεχνολογικού γίγαντα πως δεν μπορεί να διατηρήσει τα ταλαντούχα «μυαλά» στο στρατόπεδό της. Ο Christopher Moore προηγουμένως είχε εργαστεί για μία άλλη γνωστή εταιρεία, ως επικεφαλής του λογισμικού Autopilot της Tesla, ενώ πριν από αυτόν ο επικεφαλής του έργου, Doug Field, άφησε την Apple για να ενταχθεί στη Ford.

Η Apple θέλει σε 4 χρόνια να παρουσιάσει το μοντέλο

Το «Project Titan» είχε ξεκινήσει πίσω το 2014, στην αρχή ως μία προσπάθεια για την ανάπτυξη ενός λογισμικού αυτόνομης οδήγησης, η οποία αργότερα κατέληξε σε ολόκληρο project για τη δημιουργία ενός αυτοκινήτου. Μόλις πέρυσι, το Bloomberg είχε αναφέρει πως ο τεχνολογικός κολοσσός είχε ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της βασικής εξέλιξης σε έναν νέο επεξεργαστή που θα εξόπλιζε το αυτόνομο ηλεκτρικό. Βέβαια ακόμα και σήμερα, κοντεύει να γίνει «αστικός μύθος» αφού κανένας δεν έχει δει τετράτροχο όχημα με σήμα το «μηλαράκι». Ωστόσο, η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια επιτάχυνε το χρονοδιάγραμμά της, που πλέον θέλει να το λανσάρει σε μόλις τέσσερα χρόνια από τώρα.
 
 
AppleCar: Το «Αόρατο» αυτοκίνητο!
Άλλος ένα επικεφαλής του project παραιτείται.
Τα μεγάλα «μυαλά» φεύγουν το ένα μετά το άλλο.
Σε 4 χρόνια θέλει να έχει παρουσιάσει το αυτόνομο ηλεκτρικό της.
Πιστεύεις θα το δούμε ποτέ ή θα γίνει ένας «αστικός μύθος»;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις